Svátky

Dobré ráno,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

G.B.SHAW
Je lépe ženu rozčilovat než nudit.

Zapékaná brokolice s bramborami a smetanou

 

Potřebujeme:

1 brokolici
4 střední brambory
150g měkkého salám, nebo slaniny
1 smetanu ke šlehání
2 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
sůl, pepř
mletý kmín
tuk nevymazání pekáčku



Příprava:

Brokolici rozdělíme na malé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Oloupeme a pokrájíme na plátky.

Pekáček vymažeme tukem a dno poklademe plátky brambor. Osolíme a okmínujeme. Pak dáme vrstvu pokrájené uzeniny a na vrch rozprostřeme brokolici.

Smetanu vlijeme do misky, přidáme mouku, vejce, osolíme a rozšleháme.

Pekáček s brokolicí dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 10minut.

Potom vše přelijeme připravenou smetanou, teplotu zmírníme na 180 stupňů dopékáme asi 25 minut, až je povrch zlatavý.

Porce přendáme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..