Svátky

Dobré ráno,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

VICTOR HUGO
Kdo viděl rozbouřené moře a rozbouřenou ženu, spíše by politoval manžela než námořníka.

ETIOPIE 2015

Sobota 11. 7. odpoledne – krokodýli, hroši….

Po obědě jsme jeli do národního parku Nech Saar (což znamená Bílá tráva).

Jeli jsme po jezeře Chamo (Čamo), kde kromě velké kolonie pelikánů, marabu a jiných ptáků, žije jedna z největších populací krokodýla nilského v Etiopii. Jsou to opravdu úžasné kusy. Dorůstají do délka 5 - 6 m, možná i více, dnes Miki říkal i 7 m. Klidně tomu věřím, byli opravdu obrovští, krásné příšerky z dávných dob. V poklidu se vyhřívali a vypadali docela mírumilovně. Žijí hlavně v zátoce, která se nazývá krokodýlí trh a opravdu jsme od těch největších byli tak 1m.

 

Náš průvodce a lodník v jedné osobě přijel s loďkou až ke břehu, kde se vyhřívali ti největší obři, sice mě hnal dál od přídě lodi, ale i kdybych byla úplně vzadu a některý z nich se naštval, tak se nám nevešel na loď. Co by následovalo, to se nedá ani domyslet. O jejich mrštnosti a tím i nebezpečnosti jsme se přesvědčili, když jsme od těch obrů odjížděli a Miki pomáhal bidlem průvodci odrazit se od břehu. Omylem zavadil bidlem o záda docela malého (jak jsem říkala, chtěl ho na zádech polechtat), ten se vymrštil, otočil se o 180 ° a zaútočil na bidlo. Takhle kdyby se naštval jeden z obřích, tak bychom se asi hodně divili. Byl to trochu nerozum jezdit tak blizoučko, i když to byl samozřejmě pořádný adrenalin. A to jsme uvízli na mělčině, bidlem to nešlo odstrčit a tak musel náš lodník do vody a strkat loď. To jsem se skutečně o něj bála. Vidět, jak krokodýl ukousne někomu nohu, to opravdu nemusím.

 

Po hrozné námaze a pomoci našich kluků jsme konečně mohli nahodit motor a jet se podívat na hrochy. Tak ti se nám docela vyhýbali. Kdykoli vykoukli, opět se rychle potopili a já dopadla jako když jsem fotila velryby. Vždy jsem zachytila jen malý kousek. Tak jsme odjeli domů. Bylo dost pozdě, hodně jsme se zdrželi u krokodýlů, kterých jsme se nemohli nabažit.

 

P1220484.JPG

 

P1220517.JPG

 

P1220517.JPG

 

P1220530.JPG

 

P1220532.JPG

 

P1220545.JPG

 

P1220572.JPG

 

P1220578.JPG

 

P1220590.JPG

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..