Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Charlotte Whittonová
Všechno, co ženy dělají, musejí dělat dvakrát tak dobře jako muži, aby byly považovány za zpolovic tak dobré. Díkybohu to není těžké.

NOVÁ GUINEA

19. 9. pondělí

Ráno jsme zabalili a s naším průvodcem a majitelem hotelu v jedné osobě, jsme se snažili dohodnout o odjezdu. Byla to strašná debata, ale na konec sdělil, že přijede řidič. Když po několika urgencích stále nepřijel a byl čas, kdy už jsme měli být na letišti a on stále říkal, že řidič přijede, tak kamarád nevydržel a už zvýšeným hlasem na něj zahulákal, že to přeci slíbil zařídit, tak kde je, ale on s klidem odvětil, že on to zařídil, jen řidič nepřijel.
Žádná snaha sehnat někoho jiného, což jsme předpokládali. Tak kolega vyrazil do „ulic“ a za chvíli přijel autem, které nás na letiště dovezlo. Bylo sice plné slepic a tak se nám zavazadla sotva vešla na klín, ale jeli jsme, za doprovodu kvokání mnoha slepic a vystupovali jsme obalení peřím. Odbavovací hala byl další zážitek, tedy nejen hala, ale i „gate“. To byla skutečně brána i s řetězem, kterou hlídal náš noční hotelový hlídač s mačetou a ještě jedním člověkem.
Trochujsme se zapotili při vážení zavazadel. Mohli jsme mít jen 16 kg na osobu vč. příručních zavazadel a to jsme měli podstatně víc, dohromady asi 90 místo 48 . Ale prošlo to, naše příruční zavazadla jsem totiž hlídala já a tak si jich nevšimli. Letěli jsme do Port Moresby, což má být pravá „divočina“, údajně nejnebezpečnější město v PNG.
Nechtěli jsme nic riskovat a tak jsme jeli hned do hotelu.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..