Stránky jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Národního plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením
Přihlásit se
6. červen 2023
Svátek má Norbert

Citát

Mlčení je v lásce přesvědčivější než přesvědčivá slova.
BARNES BARNABE

Lidské tělo

Stárnutí

Většina starších touží být mladší. Tělesně určitě. Z těch lehčích trápení zmíním vrásky a... více

Cestování

Vody už je dost

A to v pravém slova smyslu. Neustálé příděly vody ze shora nenaplňovaly jenom naší loď, ale taky... více

Kalendárium

 
8. 6.
Mezinárodní den oceánů
12. 6.
Mezinárodní den boje za odstranění práce dětí
Zobrazit další datumy v kalendáriu

Infomateriály

 

Hledaný výraz:

stanislav frydrýn
Prohledat pouze:
adresář | zdravotnické pomůcky a služby | informační materiály | články | akce | video

Vyhledávání v článcích:

Bylo nalezeno 200 záznamů:
  1. Pikantní zelný salát

    Hlávkové zelí je plné vitamínů a minerálů, které naše tělo potřebuje v každé roční době. Měli bychom si ho dopřávat nejenom jako přílohu k hlavním...
    Stanislav Frydrýn
  2. SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ (..A NEB VITAMÍNOVÁ BOMBA)

    Zejména v zimních měsících je třeba tělu dodat zvýšený přísun vitamínů a to můžeme udělat třeba i tímto chutným salátem, který se hodí skoro ke všem...
    Stanislav Frydrýn
  3. Pikantní smažené kuřecí špalíčky.

    Potřebujeme: kuřecí špalíčky grilovací koření česnek olej vejce hladkou mouku strouhanku Příprava: ...
    Stanislav Frydrýn
  4. Srnčí hřbet podle paní hajné

    1 kg srnčího hřbetu 300 g čerstvé kořenové zeleniny divoké koření (nové koření, pepř, tymián, bobkový list, jalovec) 50g slaniny 100g másla sůl...
    Stanislav Frydrýn
  5. Lehký květákový nákyp

    Na přípravu potřebujeme: 1 střední květák 3 vejce ¼ l mléka polohrubou mouku ½ prášku do pečiva sůl, pepř, muškátový květ zelenou...
    Stanislav Frydrýn
  6. Krkonošské kyselo

    200g kvásku (syrové chlebové těsto) 1 lžíce kmínu hrst sušených hub 4 větší brambory 3 vejce 1 cibule ¼ l mléka 1 lžíce sádla 1 lžíce...
    Stanislav Frydrýn
  7. Pečený Amur v alobalu

    Potřebujeme: porce Amura (dle počtu osob) sůl pepř cibuli česnek olej zeleninovou směs s rýží Větší cibuli oloupeme a...
    Stanislav Frydrýn
  8. Sekaná s celerem

    Potřebujeme : 1 kg mletého masa ½ kg celeru 3 vejce 1 větší cibuli 2 stroužky česneku sůl, pepř, majoránku olej strouhanka na...
    Stanislav Frydrýn
  9. Brokolice na másle

    Potřebujeme: 500g brokolice 80g másla Vegetu 4 lžíce strouhanky brambory 2 rajčata na ozdobu Příprava: Brokolici...
    Stanislav Frydrýn
  10. Rychlá pikantní játra

    Potřebujeme: 500g drůbežích jater Cibuli Olej Hladkou mouku Sůl Pepř Mletý zázvor 2dcl černého...
    Stanislav Frydrýn
  11. Ředkvičkový mozeček

    (rychlá večeře) Potřebujeme: 300g ředkviček Větší cibuli 3 vejce Sůl Pepř Drcený...
    Stanislav Frydrýn
  12. CIBULOVÉ KROUŽKY V TĚSTÍČKU

    Potřebujeme: 2 větší cibule 2 vejce hladkou mouku trochu mléka sůl, pepř, Vegeta tuk na smažení čerstvá zelenina na...
    Stanislav Frydrýn
  13. Kuřecí stehna po zahradnicku.

    Potřebujeme: 4 kuřecí stehna 100g uzeného bůčku 500g čerstvé kořenové zeleniny 50g másla 3dcl kuřecího vývaru (slepičí...
    Stanislav Frydrýn
  14. Palačinky se špenátem (rychlá večeře)

    Potřebujeme: polohrubou mouku 2 vejce mléko sůl pepř 1 cibuli hořčici balíček špenátu tenké párky tuk...
    Stanislav Frydrýn
  15. Tiramisu po česku

    Potřebujeme: 400g pomazánkového másla 500ml smetany ke šlehání 80g moučkového cukru 50g čokolády na vaření 200g dětských...
    Stanislav Frydrýn
  16. Perník ze švestkových povidel

    180 g švestkových povidel 180 g tuku na pečení 300 g cukru 500 g polohrubé mouky ½ l mléka 1 vejce 1 ½ prášku do...
    Stanislav Frydrýn
  17. Treska v pivním těstíčku

    Potřebujeme: filety z tresky (podle počtu osob) Grilovací koření na ryby Hl. mouku 2 vejce 1dcl piva ½ kostky...
    Stanislav Frydrýn
  18. Humrová pomazánka
    (falešná)

    Potřebujeme: 1 balíček tyčinek Surimi 150g celeru 100g mrkve Sůl Pepř 100g majonézy Citrón Zelenou...
    Stanislav Frydrýn
  19. Pikantní Matjesový salát

    Potřebujeme: 250g Matjesových řezů 330g nakládané zeleniny (Moravanka) 250g majonézy Pepř Petrželku na...
    Stanislav Frydrýn
  20. BOMBARDINO
    (něco pro zahřátí)

    Potřebujeme: (na 1 porci) 2cl rumu 5cl vaječného likéru 1,5dcl mléka Šlehačku Strouhanou...
    Stanislav Frydrýn
  21. Bůčková roláda z divočáka

    Potřebujeme: 1½ kg bůčku (nejlépe špička) 200g anglické slaniny 2 větší cibule 6 stroužků česneku sůl pepř, nové koření,...
    Stanislav Frydrýn
  22. Bábovka ze šlehačky

    Potřebujeme: ½ l polohrubé mouky ¼ l pískového cukru 3 celá vejce 1 smetanu ke šlehání 1 prášek do pečiva 1 vanilkový...
    Stanislav Frydrýn
  23. Štika v bylinkovém másle

    Potřebujeme: štiku (může být i mořská) cca ½ kg na dvě porce 100g másla čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, bazalka apod.) sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  24. Kančí plec na zelenině

    Potřebujeme : 1 kg plece z divočáka 350 g kořenové zeleniny 100 g slaniny 2 větší cibule 100 g tuku tymián,...
    Stanislav Frydrýn
  25. Sváteční česnečka

    Potřebujeme: 2ks brambor Mraženou polévkovou zeleninu Vejce 2kostky masoxu Česnek Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  26. Banán v čokoládě

    Potřebujeme: Banán 2ks Čokoládu na vaření Mléko Strouhané ořechy Šlehačku Příprava: banány oloupeme, podélně...
    Stanislav Frydrýn
  27. Obložené kotlety

    Potřebujeme: 4ks kotlet Cibuli Česnek Anglickou slaninu Šunkový salám Plátkový...
    Stanislav Frydrýn
  28. Slané tyčinky z ovesný vloček

    Potřebujeme: 80g ovesných vloček 130 ml vody 100g polohrubé mouky Lžička prášku do pečiva Špetka soli 50g...
    Stanislav Frydrýn
  29. Plněný lilek s nivou

    Potřebujeme: 4 lilky ½ kg mletého masa 3 cibule 2 vejce 200g Nivy Sůl, pepř Vegetu pažitku, nebo...
    Stanislav Frydrýn
  30. Kuřecí maso s česnekovými výhonky.

    Potřebujeme: kuřecí prsa ( 600g ) 1 vejce 250g česnekových výhonků grilovaní...
    Stanislav Frydrýn
  31. Pomazánka na tousty

    Potřebujeme: 2kg cuket 6 středních cibulí 2 paličky česneku 4 rajčata 3 lžíce sádla 1 lžička zázvoru 1 lžička pálivé...
    Stanislav Frydrýn
  32. Zapečený lilek s nivou

    Potřebujeme: 4 menší lilky 3 papriky 2 větší cibule 200g nivy 150g šunky 100g másla sůl, pepř Příprava: Lilky...
    Stanislav Frydrýn
  33. Jablečný dort

    Potřebujeme: 1kg oloupaných jablek 3 sáčky pudinku 1 vanilinový cukr 4 lžíce pískového cukru 1 balíček dětských...
    Stanislav Frydrýn
  34. Brokolicová krémová polévka

    Potřebujeme: 1ks brokolice 200 ml smetany Vegetu 1 žloutek Pepř Sůl Příprava: Brokolici rozebereme na...
    Stanislav Frydrýn
  35. Divočák po Bavorsku

    Potřebujeme: 1kg kýty z divočáka 300g cibule Paličku česneku Sůl Pepř sádlo Tlučený kmín 20cl ...
    Stanislav Frydrýn
  36. Jehněčí kýta na rozmarýnu

    Potřebujeme: 1½ kg jehněčí kýty Sůl, pepř 6 lžic oleje ½ kg malých cibulek 3 lžičky sušeného rozmarýnu 3 lžíce hl....
    Stanislav Frydrýn
  37. Králík podle paní starostové

    Potřebujeme: 4 králičí stehna 3 lžíce tymiánu 250g anglické slaniny 5 malých cibulí (nejlépe červených) 700 g...
    Stanislav Frydrýn
  38. Zapečené brambory s lilkem.

    Potřebujeme: 1kg brambor ¾ kg cibule 4 střední lilky smetanu ke šlehání olej drcený kmín oregano sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  39. Bramborová polévka paní hajné

    Potřebujeme: 50 g. Cibule 300 g. Brambor 150 g. Uzené krkovice 150 g. kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 50 g. růžičková...
    Stanislav Frydrýn
  40. Hovězí Stroganov

    Potřebujeme: Hovězí svíčková (roštěná) 600g Žampióny 250g Sladkokyselé okurky 200g Šunka 200g Cibule 200g Smetana ...
    Stanislav Frydrýn
  41. Koláčky z ovesných vloček

    Potřebujeme: 150g tuku Hera 60g cukru Kůra z ½ citrónu Špetka soli 100g hladké mouky 100g nasucho opražených ovesných...
    Stanislav Frydrýn
  42. Růžičková kapusta v těstíčku

    Potřebujeme: 500g růžičkové kapusty Hladkou kukuřičnou mouku 2 vejce Vegetu Kari koření Mléko Pepř Olej...
    Stanislav Frydrýn
  43. Těstoviny s houbami

    Potřebujeme: Sáček těstovin Houby (Jidášovo ucho) 2 vejce Sůl, pepř Drcený kmín Olej Čerstvý nebo tavený...
    Stanislav Frydrýn
  44. Makované bochánky

    Potřebujeme: 1Kg hladké mouky 3 ks vařených brambor 20g droždí 300ml mléka lžička cukru 2 lžíce sádla 1...
    Stanislav Frydrýn
  45. Sojové maso se zeleninou

    Potřebujeme: sojové nudličky na Čínu 2 kostky masoxu 2 stroužky česneku Vegetu 1 vejce Solamil Mraženou...
    Stanislav Frydrýn
  46. Slaný závin

    Potřebujeme: listové těsto kečup 250g šunkového salámu 200g oliv bez pecek 250g tvrdého sýra 3 syrové papriky 3...
    Stanislav Frydrýn
  47. Pečený pstruh se zeleninou.

    Potřebujeme: Pstruhy (podle počtu osob) Máslo Česnek Sůl Kmín Hl. mouku Olej Zmrazený hrášek a Baby...
    Stanislav Frydrýn
  48. Ruské pelmeně

    Potřebujeme: 500g hladké mouky 1 vejce 250g mletého masa Kelímek zakysané smetany 100g másla 1 cibule Sůl Pepř Příprava: Z...
    Stanislav Frydrýn
  49. Dušená mrkev s křenem

    Potřebujeme: 500g mrkve 50g strouhaného křenu Hl. mouku Vegetu Sůl Máslo Ocet Cukr Vejce (dle počtu...
    Stanislav Frydrýn
  50. Čočka se šunkou a rýží

    Potřebujeme: 200g čočky 150g rýže 150g šunky 150g kyselých okurek velká cibule sůl, pepř olej Příprava: Čočku...
    Stanislav Frydrýn
  51. GRILOVANÝ AMUR

    Potřebujeme: většího Amura (nebo jinou rybu) Olej Citrón Česnek Grilovací koření na ryby Příprava: Očištěnou rybu...
    Stanislav Frydrýn
  52. Svíčková z králíka

    Potřebujeme: 1 ks králíka ½ kg mrkev, celer, petržel 200g másla sůl celý pepř, nové koření bobkový list,...
    Stanislav Frydrýn
  53. Zbojnické šišky

    Potřebujeme: 1kg mletého masa 600g cibule 3 vejce Hladkou mouku Strouhanku Olej Sůl Pepř (celý i...
    Stanislav Frydrýn
  54. Kuřecí roláda se žampiony

    Potřebujeme: kuře cca 1,5 kg 150g anglické slaniny 100g nakládaných žampiónů 4 vejce Větší cibule Sůl Pepř Sladká...
    Stanislav Frydrýn
  55. Vepřová játra na pivu

    Potřebujeme: 600g vepřových jater 100g anglické slaniny 100g uzeného plátkového sýra Sladší jablko 1,5 dcl...
    Stanislav Frydrýn
  56. Hovězí mletý steak na grilu

    Potřebujeme: 500g mletého hovězího masa 1 vejce 2 rohlíky Trochu mléka Strouhanku Sůl, pepř Příprava: Mleté...
    Stanislav Frydrýn
  57. Houbový guláš

    Potřebujeme: 300g tvrdších hub Masox mletou papriku sůl, pepř drcený kmín lžíci másla 2...
    Stanislav Frydrýn
  58. Smažené krabí tyčinky
    (rychlá večeře)

    Potřebujeme: Surimi tyčinky Koření na ryby Hladkou mouku Strouhanku Vejce Tuk na smažení Příprava: Surimi...
    Stanislav Frydrýn
  59. Vepřová kýta a lá divočina

    Potřebujeme: 1,5kg vepřové kýty (nejlépe ořech) 200g uzeného bůčku Zeleninovou směs pod svíčkovou Kořenící směs na...
    Stanislav Frydrýn
  60. Smažený sýr bez smažení

    Potřebujeme: 150g tvrdého sýra 200g šunky 6 celých vajec 6 čajových šálků Tuk Strouhanka na vysypání...
    Stanislav Frydrýn
  61. Pikantní závitky v rýžovém papíru

    Potřebujeme: ½ kg mletého masa 1 vejce Sůl Koření do mletého masa Balíček rýžového papíru Kompotovaný...
    Stanislav Frydrýn
  62. Králík s jablky a medem

    Potřebujeme: králíka 2 větší jablka 100g slaniny Citrónový pepř Sůl 50g másla 50g...
    Stanislav Frydrýn
  63. Kančí guláš

    Potřebujeme: 1kg kančího masa ½ kg cibule ¼ kg malých cibulek na ozdobu Sůl, pepř Sladká paprika ¼ kg...
    Stanislav Frydrýn
  64. Rychlý moučník

    Potřebujeme: 300g polohrubé mouky 2 vejce 140g cukru 140g Hery (másla) ¼ l mléka 1 kypřící prášek 80g...
    Stanislav Frydrýn
  65. Řízek naruby

    Potřebujeme: 4 plátky krkovice (kotlety) Česnekový pepř Hladkou mouku Strouhanku Vejce Sůl Příprava:...
    Stanislav Frydrýn
  66. Nastavovaná kaše (bramborová kaše s krupkami)

    Potřebujeme: 1kg brambor 200g krupek mléko sůl 3 stroužky česneku majoránku Příprava: Krupky uvaříme podle...
    Stanislav Frydrýn
  67. Kynuté knedlíky s ovocem

    Potřebujeme: ½ kg ovoce 500g polohrubé mouky 200ml mléka 20g droždí 1 vejce 1 lžička cukru Špetka soli Na...
    Stanislav Frydrýn
  68. Kuřecí paličky v křupavém těstíčku

    Potřebujeme: spodní kuřecí stehýnka 6ks Sůl Celý pepř Grilovaní koření na kuře Vegetu 2 vejce Hladkou...
    Stanislav Frydrýn
  69. Zapékaná zelenina se sýrem

    Potřebujeme: 4 papriky 3 rajčata 3 cibule 100g strouhaného sýra 150g měkkého...
    Stanislav Frydrýn
  70. Dršťková polévka z vepřových žaludků

    Potřebujeme: česnek - 1 palička sůl ...
    Stanislav Frydrýn
  71. Cuketové placičky

    Potřebujeme: 1 cuketu (500g) 2 vejce 3 stroužky česneku 140g hladké mouky 2 lžíce strouhanky sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  72. Domácí langoše

    Potřebujeme: 500g hladké mouky 20 gdroždí 250g selského bílého jogurtu ½ lžičky soli 2 lžíce...
    Stanislav Frydrýn
  73. Jehněčí hřbet po orientálsku

    Potřebujeme: 1½ kg jehněčího hřbetu Sůl, pepř 5 stroužků česneku 6 lžic oleje koření Garam Masala (běžně v prodeji) 1...
    Stanislav Frydrýn
  74. Indické těstoviny

    Potřebujeme: 500g těstovin 300g kuřecích prsíček Větší cibuli 1ks mrkve Olej Máslo Sůl, pepř Kari...
    Stanislav Frydrýn
  75. Kančí kýta na rozmarýnu

    Potřebujeme: 1½ kg kančí kýty Sůl, pepř olej ½ kg cibule 3 lžičky sušeného rozmarýnu 3 lžíce hl. mouky 300 ml...
    Stanislav Frydrýn
  76. Lepenice

    Potřebujeme: 1kg brambor 500g kysaného zelí 1dcl mléka 3 lžíce sádla sůl, kmín 2 cibule Příprava: Oloupané...
    Stanislav Frydrýn
  77. Babiččiny lívance

    Potřebujeme: 300g polohrubé mouky ½ l mléka 2 lžíce cukru 2 vejce 2 lžíce rumu sůl ½ prášku do...
    Stanislav Frydrýn
  78. Selská omeleta s masem

    Potřebujeme: 250g vařených brambor 200g masa (kuřecí, uzené) 2 cibule 3 vejce Sůl, pepř Olej Zelená...
    Stanislav Frydrýn
  79. Mexické kuřecí rizoto

    Potřebujeme: 250g rýže 250g kuřecích prsíček Mexickou mraženou zeleninu 1 vejce Vegetu Pálivou papriku Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  80. Frankfurtská polévka
    (svačinová)

    Potřebujeme: 150g tenkých párků 3 střední brambory 2 cibule 2dcl mléka olej sůl pepř sladkou papriku 3 lžíce...
    Stanislav Frydrýn
  81. Jehněčí na zelenině

    Potřebujeme: 1½ kg jehněčího hřbetu, nebo kýty Sůl, pepř 5 stroužků česneku 6 lžic oleje Drcený kmín 1 sáček zeleniny...
    Stanislav Frydrýn
  82. Treska v listovém těstě

    Potřebujeme: 500g filetů z tresky Listové těsto Sůl Citrónový pepř Citrónovou...
    Stanislav Frydrýn
  83. Omeleta se zeleninou
    (rychlá večeře)

    Potřebujeme: balíček mražené zeleniny (podle chuti) Větší cibuli česnek 2 vejce ½ l mléka polohrubou...
    Stanislav Frydrýn
  84. Kuřecí stehna na pórku

    Potřebujeme: kuřecí stehna 1 větší pórek 2 cibule grilovací koření tlučení...
    Stanislav Frydrýn
  85. Čevapčiči

    Potřebujeme: 500g mletého masa 1 cibule Sůl, pepř Česnek Majoránku Mletá paprika Olej Příprava: Na...
    Stanislav Frydrýn
  86. Sojové maso s těstovinami

    Potřebujeme: 1balíček sojového granulátu Masox Těstoviny 2 cibule zelenou petrželku 4 vejce sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  87. Kuřecí skřivani

    Potřebujeme: 200g kuřecích prsíček 150g anglické slaniny 2 vejce Kari koření Solamil Hladkou...
    Stanislav Frydrýn
  88. Kachní prsíčka v orientální omáčce

    Potřebujeme: Prsíčka (stehýnka)z divoké kachny Čínské zelí Větší jablko Cibuli Sůl, pepř Drcený...
    Stanislav Frydrýn
  89. Kapustový svítek

    Potřebujeme: 500g kapusty 2 vejce kukuřičnou polohrubou mouku 100g slaniny Vegetu Muškátový...
    Stanislav Frydrýn
  90. Kuřecí špalíky s kari omáčkou

    Potřebujeme: 4 kuřecí zadní čtvrtky 2 cibule 100g Anglické slaniny 100g šunky sůl, pepř grilovaní koření na...
    Stanislav Frydrýn
  91. Rybí karbenátky

    Potřebujeme: 1kg kapra (koupíme ½) 1 cibule 2 vejce strouhanku sůl, pepř majoránku bobkový list 3...
    Stanislav Frydrýn
  92. Žampióny na paprice

    Potřebujeme: 250g žampiónů 50g másla 200ml smetany Cibule Mletou papriku Sůl, pepř Mléko Hladká...
    Stanislav Frydrýn
  93. Pečený králík po selsku

    Potřebujeme: králíka 200g anglické slaniny 4 velké cibule 5 stroužků česneku Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  94. Koláč z ovesných vloček

    Potřebujeme: 100g ovesných vloček 4dcl mléka 200g hrubé mouky 1 prášek do pečiva 4 lžičky kakaa 6 lžic...
    Stanislav Frydrýn
  95. Řezy naší babičky

    Potřebujeme: 600g polohrubé mouky 200g práškového cukru 200g tuku (Hera) 2 vejce 1 prášek do pečiva mléko dle...
    Stanislav Frydrýn
  96. Divočák se švestkovou omáčkou

    Potřebujeme: 1kg masa z divočáka (kýta, plecko) 150g slaniny 150g švestkových povidel 50g sekaných mandlí 80g...
    Stanislav Frydrýn
  97. Zapečené brambory se sojovým masem

    Potřebujeme: 1Kg brambor 150g slaniny 250g sojových nudliček 300g cibule 6ks vajec Sůl, pepř Drcený...
    Stanislav Frydrýn
  98. Kuřecí maso

    Kuře nebo – li kur domácí je domestikovaný pták, který pochází pravděpodobně z kura bankivského (lesního kurovitého opeřence žijícího v...
    Jana Ržoncová
    Foto: Stanislav Frydrýn
  99. Křehké sušenky z ovesných vloček

    Potřebujeme: 150g rozpuštěného másla 100ml vlažného mléka 130g jemných ovesných vloček 3 líce sezamových semínek 200g...
    Stanislav Frydrýn
  100. Rychlý ovocný dort

    Potřebujeme: piškotový korpus (koupíme v obchodě) 2 sáčky dortové želatiny Cukr Rybízovou marmeládu Sezóní...
    Stanislav Frydrýn
  101. Marokánky z ovesných vloček

    Potřebujeme: 250g ovesných vloček 1 šlehačku 100g rozinek 100g mandlí 50g jiného sušeného...
    Stanislav Frydrýn
  102. Závin s letními jablky

    Potřebujeme: 6 středně velkých letních jablek 500g listového těsta 1 vejce strouhanku 60g strouhaných oříšků 100g...
    Stanislav Frydrýn
  103. Grilovaná kuřecí prsíčka s pikantní omáčkou

    Potřebujeme: 4 kuřecí prsíčka 2 cibule 100g Anglické slaniny sůl, pepř grilovaní koření na kuře Kari...
    Stanislav Frydrýn
  104. Vuřty na černém pivu

    Potřebujeme: větší vuřty (dva na porci) Pikantní klobásu 6 cibulí 4 zelené papriky hořčici pepř,...
    Stanislav Frydrýn
  105. Bezinkový likér

    Potřebujeme: 2kg kuliček z černého bezu 1kg cukru 2 vanilkové cukry 2 lžíce mleté kávy ½ hvězdičky badyánu 5...
    Stanislav Frydrýn
  106. Salámová huspenina

    Potřebujeme: 250g měkkého salámu 150g kořenové zeleniny 100g kyselých okurek 100g cibule 2 vejce 3 vepřové...
    Stanislav Frydrýn
  107. Těstovinový salát s olivami a kuřecím masem

    Potřebujeme: 250g pečeného kuřecího masa 250g uvařených těstovin 150g vařené, nebo nakládané zeleniny 2 vařená vejce 100g...
    Frydrýn Stanislav
  108. Zapečená bramborová kaše
    (rychlá večeře)

    Potřebujeme: 500g bramborové kaše 50g polohrubé mouky 3 vejce 50g anglické slaniny Sůl Příprava: Chutnou a...
    Frydrýn Stanislav
  109. Celerové řízky

    Potřebujeme: 1 větší celer 1 vejce hladkou mouku strouhanku Vegetu Olej na smažení Příprava: Čerstvý celer...
    Frydrýn Stanislav
  110. Cibule

    Neobejde se bez ní žádná kuchyně, proto je to naše nejdůležitější zelenina. Tato plodina je velice stará, pochází z území střední Asie, kde...
    Jana Ržoncová
    Foto: Stanislav Frydrýn
  111. Rarášci z kuřecího masa

    Potřebujeme: 400g kuřecích prsíček Kukuřičnou mouku Kukuřičnou strouhanku Vejce Sůl Citrónový...
    Stanislav Frydrýn
  112. Kančí hřbet s jablečnou omáčkou

    Potřebujeme: 1kg kančího hřbetu 4ks středně velkých jablek 80 g hrozinek 50g slaniny 3 cibule celý pepř nové...
    Stanislav Frydrýn
  113. Králík po zahradnicku

    Potřebujeme: 4 porce králíka 3 větší cibule 200 g slaniny (nebo uzeného bůčku) 5 stroužků česneku 3 papriky 3 rajčata sůl, pepř Masox na...
    Frydrýn Stanislav
  114. Ryba v pikantním těstíčku

    Potřebujeme: větší porce ryby (sumec, Amur, kapr) Sůl, pepř Koření na ryby (Kabajaky) Francouzkou hořčici 2 vejce hl....
    Frydrýn Stanislav
  115. GRILOVANÉ PLACIČKY Z DVOJÍHO MASA

    Potřebujeme: 500 g mletého hovězího masa 500 g mletého jehněčího masa 1 lžička pálivé papriky 3 velké cibule 2 lžičky...
    Frydrýn Stanislav
  116. Zapékané brambory s mletým masem a kapustou

    Potřebujeme: 500g brambor 250g kapusty 250g mletého masa 50g slaniny Sůl, pepř drcený kmín 2 vejce tuk na...
    Stanislav Frydrýn
  117. Sušenky z ovesných vloček se sezamovými a slunečnicovými semeny

    Potřebujeme: 150g ovesných vloček 100g polohrubé mouky 50g moučkového cukru 50g sezamových semen 50g slunečnicových...
    Stanislav Frydrýn
  118. JABLKA V ŽUPANU

    Potřebujeme: menší jablka výrazné chuti 1listové těsto zavařenina 1vejce oříšky 1cukr s vanilkou Příprava: Chceme-li...
    Stanislav Frydrýn
  119. Klopsy se sýrovou omáčkou

    Potřebujeme: 500g mletého masa 2 cibule 200g nivy 200g eidamu 200 ml mléka 400 ml smetany 1vejce sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  120. Špagety zapečené se zeleninou

    Potřebujeme: balíček špaget 350g mražené zeleniny (dle chuti) 2ks cibule 4 stroužky česneku Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  121. Jablková roláda

    Potřebujeme: 250g strouhaných jablek 4 vejce 8 lžic hl. mouky 180g cukru mletá skořice strouhaný...
    Frydrýn Stanislav
  122. Sladké jednohubky

    Potřebujeme: dětské piškoty Čokoládu na vaření Ztužený tuk Zralý banán Strouhaný kokos Příprava: Čokoládu (100g)...
    Frydrýn Stanislav
  123. Brambory s kari a kuřecím masem

    potřebujete: 500 g brambor, 300 g kuřecích prsou, sůl a pepř, 1 pórek, 1 červenou cibuli, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky kari. Příprava: ...
    Stanislav Frydrýn
  124. Křenová vejce
    (rychlá večeře)

    Potřebujeme: 2 vejce (1 porce) 50g másla 1 lžíce strouhaného křenu Sůl Postup: Vejce uvaříme na tvrdo, prudce ochladíme a...
    Stanislav Frydrýn
  125. Plněné žampióny

    Potřebujeme: 250g větších žampiónů 50g šunky 50g strouhaného sýra 2 vejce Sůl, pepř Strouhanku Hladkou...
    Stanislav Frydrýn
  126. Těstoviny po italsku s kuřecím masem

    Potřebujeme: 300g těstovin 300g kuřecího masa 1 vejce Solamil Vegetu Bazalku Pórek Paličku...
    Stanislav Frydrýn
  127. Gulášová polévka s mletým masem

    300g brambor 300g mletého masa 2 cibule 200g mražené kořenové zeleniny 5 stroužků česneku sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  128. Polévka s játrovými knedlíčky

    Potřebujeme: 1,5 l vývaru 100g jater Hl. mouku Strouhanku Sůl, pepř Majoránku Žloutek z 1 vejce Zelenou...
    Stanislav Frydrýn
  129. Plněné žampióny

    Potřebujeme: 250g větších žampiónů 50g šunky 50g strouhaného sýra 2 vejce Sůl, pepř Strouhanku Hladkou...
    Stanislav Frydrýn
  130. Vepřové medailonky na zázvoru

    Potřebujeme: 1kg vepřové kotlety 2 cibule 2 papriky 2 rajčata 50g zázvoru 150g nakládaných žampiónů Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  131. Zapečené brambory se sýrem

    Potřebujeme: 1kg brambor 200g slaniny sůl, pepř máslo pažitku na posypání 200 g pivního...
    Stanislav Frydrýn
  132. Kuřecí stehna na kysaném zelí

    Potřebujeme: 4 kuřecí stehna 1 bal. Kysaného zelí 100 g slaniny Kuřecí vývar (z 1 kostky bujónu) Sůl Drcený...
    Frydrýn Stanislav
  133. Divočák na pivu

    Potřebujeme: 1kg kýty z divočáka 300g cibule Paličku česneku Sůl Pepř sádlo Tlučený kmín 20cl ...
    Stanislav Frydrýn
  134. Divočák podle paní hajné

    Potřebujeme: 1kg masa z divočáka ½ kg cibule ¼ kg malých cibulek na ozdobu Sůl, pepř Sladká paprika ¼...
    Stanislav Frydrýn
  135. Vepřové na divoko

    Potřebujeme: 1,5kg vepřové kýty 200g uzeného bůčku 350g kořenové zeleniny divoké koření Zakysanou smetanu Tymián, bobkový...
    Stanislav Frydrýn
  136. Vepřové s řapíkatým celerem

    Potřebujeme: 1kg vepřové krkovice Řapíkatý celer Mraženou kořenovou zeleninu Větší cibuli Sůl, pepř Masox...
    Stanislav Frydrýn
  137. Grilované maso nakládané

    Potřebujeme: 1kg vepřového masa (kotleta, krkovice) 1kg kuřecího masa (porcovaného) Grilovací...
    Stanislav Frydrýn
  138. Divoká kachna nadívaná

    Potřebujeme : 2 divoké kachny 150g anglické slaniny 3 žemle 2 dcl mléka 2 vejce Sůl, pepř Petrželka 50g másla Kmín Muškátový...
    Stanislav Frydrýn
  139. Pikantní roláda

    Potřebujeme: 500g listového těsta 1 Moravanku (nakládaná zelenina) 4 dietní slabé párky 200g anglické slaniny 200g...
    Stanislav Frydrýn
  140. Salámová pomazánka

    Potřebujeme: 250g suchého salámu (Vysočina, Herkules) 200g křenového pom. másla 100g pomazánkového másla Natur 3 lžíce majolky...
    Stanislav Frydrýn
  141. Zeleninový salát s koprem

    Potřebujeme: 200g čínského zelí 150g cibule 3 větší rajčata Ocet Sůl Cukr Koření salát pikant (dá se koupit) Olivový olej Lžíce...
    Stanislav Frydrýn
  142. Perník s kefírem

    Potřebujeme: 300 g cukru 250 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce kakaa 100 ml oleje 500 ml kefíru 1½ lžičky jedlé...
    Stanislav Frydrýn
  143. Kapustová polévka s vejcem

    Potřebujeme: 1 menší kapustu 1 vejce 3 lžíce hrubé krupice Zeleninový bujón Sůl, pepř Muškátový květ...
    Stanislav Frydrýn
  144. Tvarohový koláč s drobenkou

    Potřebujeme: 500g polotučného tvarohu 60g cukru 30g rozinek 1 lžíce citrónové kůry 1 vanilkový cukr 2...
    Stanislav Frydrýn
  145. Brokolice

    Je blízká příbuzná květáku a pro své prospěšné vlastnosti někdy také bývá nazývána „královna zeleniny“. Původně pochází z Malé Asie, odkud se přes...
    Jana Ržoncová
    Foto: Stanislav Frydrýn
  146. Cuketové placičky

    Potřebujeme: 500g cukety 4 stroužky česneku 100g hl. mouky 3 vejce 2 lžíce strouhanky Sůl, pepř Příprava:...
    Stanislav Frydrýn
  147. Škvarková pomazánka

    Potřebujeme: 300 g škvarků 50g cibule 50g hořčice 30g kečupu 2 vejce Sůl, pepř, pálivou papriku Příprava:...
    Stanislav Frydrýn
  148. Kuřecí maso s těstovinami

    Potřebujeme: 500g těstovin 300g kuřecích prsíček Větší cibuli Olej Máslo Sůl, pepř Kari koření Zelenou...
    Stanislav Frydrýn
  149. Šátečky s párkem

    Potřebujeme: 16 ks mini, nebo studentských párků 1ks listového těsta Čínské zelí 1ks vejce 3 stroužky česneku Pikantní hořčici Kečup Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  150. Pečené kuře s mandarinkami a jablky

    Potřebujeme: kuře 2ks mandarinky 2ks jablek grilovací koření 5ks hřebíčku sůl, pepř 3 lžíce medu lžíce...
    Frydrýn Stanislav
  151. Pikantní kuličky na pivu

    Potřebujeme: 500 g míchaného mletého masa 1 vejce Strouhanka sůl pepř sladká paprika na omáčku: 2 velké cibule, 2 dcl...
    Frydrýn Stanislav
  152. Myslivecká pochoutka

    Potřebujeme : divoká kachna 1kg kančího hřbetu 150g anglické slaniny 3 žemle 2 dcl mléka 2...
    Frydrýn Stanislav
  153. Medailonky z divočáka

    Potřebujeme: 1kg kančí kýty 2dc červeného vína Olej Hl. mouka 2 lžíce francouzské hořčice strouhanku 3...
    Frydrýn Stanislav
  154. Myslivecké ražniči

    Potřebujeme: 50g kančí plece 200g anglické slaniny 200g šunkového salámu cibuli papriku 100g...
    Frydrýn Stanislav
  155. Moravské kuře

    Potřebujeme: 1 kuře 500g brambor 4 papriky mraženou zeleninovou směs 2 cibule celerovou nať sůl, pepř tlučený kmín 3 stroužky česneku 50...
    Stanislav Frydrýn
  156. Králičí stehna dušená na zelenině

    Potřebujeme: 4 králičí stehna 3 větší cibule 200 g slaniny 5 stroužků česneku 3 papriky 3 rajčata sůl, pepř Masox na vývar 50g...
    Stanislav Frydrýn
  157. Salát z červené řepy a celeru

    Potřebujeme: 300g červené řepy 300g celeru 4 lžíce oleje 2 lžíce vinného octa Sůl Zelenou petrželku Příprava: Červenou řepu omyjeme a...
    Stanislav Frydrýn
  158. Jaternicový prejt

    Potřebujeme: 1,5 kg vepřové hlavy 250 g vepřového boku 250 g vepřových plic 250 g vepřových jater 6 žemlí 1/4 l tučného vývaru z...
    Stanislav Frydrýn
  159. Srnčí s houbovou omáčkou

    Potřebujeme: 1kg srnčí kýty 50g sušených hub 2 smetany na vaření plnotučnou hořčici sůl, pepř 2 cibule 80g...
    Frydrýn Stanislav
  160. Uhlířské těstoviny

    Potřebujeme: 250g těstovin 150g slaniny 100g lahůdkové cibule 50g žampiónů 3 vejce 50g strouhaného...
    Frydrýn Stanislav
  161. Kuře pečené s cuketou a bramborami

    Potřebujeme: 1 kuře 1 kg brambor 2 velké cibule 7 stroužků česneku 2 lžíce plnotučné hořčice lžíce citronové šťávy sůl, mletý...
    Frydrýn Stanislav
  162. SEKANÁ KAPUSTOVÁ PEČENĚ

    Potřebujeme: 500 g mletého masa 1/2 menší kapusty, 100g strouhanky, trochu mléka, 1 vejce, 2dc sodové vody, 1 cibule, 1 brambor,...
    Frydrýn Stanislav
  163. Plněná sekaná

    Potřebujeme: 1kg mletého masa ...
    Frydrýn Stanislav
  164. Vaječná tlačenka

    Potřebujeme: 5 vajec nakládanou zeleninu (Moravanku) 2 ks želé na vaječnou tlačenku 250g majolky 200g měkkého salámu 1 kostku...
    Stanislav Frydrýn
  165. Kuře na šlehačce

    Potřebujeme: Kuřecí řízky 500g Smetanu ke šlehání 250ml Sůl olej Příprava: Začneme kuřecími řízky, které naklepeme tak, aby byly tak...
    Stanislav Frydrýn
  166. Matjesy z cukety

    Potřebujeme: 1kg oloupané cukety bez jader pokrájené na plátky 10 kávových lžiček soli 6 velkých cibulí pokrájených na proužky 20 kuliček...
    Stanislav Frydrýn
  167. Játra po čínsku

    Potřebujeme: 500g vepřových jater Mraženou čínskou zeleninu Solamyl 1 vejce Koření na čínu Sójovou omáčku Olej Příprava: Játra...
    Stanislav Frydrýn
  168. Moravský brabec s kedlubnovým zelím

    Potřebujeme: 1kg vepřového masa 5 cibulí 1 palička česneku mletá paprika sůl, pepř 300g...
    Frydrýn Stanislav
  169. Zelené fazolky se ztraceným vejcem

    Potřebujeme: 350g zmrazených zelených fazolek Vegetu 2 – 3 stroužky česneku 6 lžic strouhanky 4...
    Frydrýn Stanislav
  170. Krůtí plátek se zeleninou a rýží

    Potřebujeme: 4 krůtí prsní plátky Mraženou čínskou zeleninu 200 g rýže 50g másla Vegetu Koření...
    Frydrýn Stanislav
  171. Kedlubnová polévka s noky

    Potřebujeme: 4 kedlubny 11/4 l vývaru z Masoxu 50g másla 50g hl. mouky 1dl smetany sůl, pepř zelenou...
    Frydrýn Stanislav
  172. Metinka s pudingem

    Potřebujeme: 4 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 máslo 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 1...
    Frydrýn Stanislav
  173. Králík s černou omáčkou

    Potřebujeme: 4 porce králíka 300g kořenové zeleniny 120g másla Sůl, pepř 30g rozinek 30g sekaných mandlí 40g...
    Frydrýn Stanislav
  174. Restovaná játra

    Potřebujeme: 500 g vepřových jater Grilovací koření na Gyros kukuřičnou mouku kukuřičnou strouhanku olej Příprava: Játra omyjeme,...
    Stanislav Frydrýn
  175. ČISTIČ OKEN A SKLA

    Budete potřebovat: 1/4 šálku octa 1/4 šálku lihu 1 lžíci škrobu 2 šálky teplé vody Nádobu s rozprašovačem Všechny 4 suroviny smíchejte v...
    Stanislav Frydrýn
  176. TEKUTÉ MÝDLO

    Budete potřebovat: - kostičku mýdla (jakou barvu vyberete, takovou barvu bude mýdlo mít) - 4 hrnky vody - pár kapek esenciálního oleje (nemusí...
    Stanislav Frydrýn
  177. Jablečný dezert

    Potřebujeme: 1kg strouhaných jablek ¼ l hrubé krupice ¼ l hrubé mouky ¼ l pískového cukru 1 prášek do...
    Stanislav Frydrýn
  178. Moravská bramboračka

    Potřebujeme: 50 g. Cibule 300 g. Brambor 150 g. Uzeného bůčku 150 g. kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 50 g. sušených hub hl....
    Stanislav Frydrýn
  179. Krémová křenová omáčka

    Potřebujeme: 300 ml mléka Sůl, pepř 1 lžíce cukru 1lžíce octa 200ml smetany 150g másla 3 lžíce strouhaného...
    Frydrýn Stanislav
  180. OSVĚŽOVAČ VZDUCHU

    Budete potřebovat: 1 pěknou sklenici s víčkem 100 g jedlé sody 8 kapek esenciálního oleje oblíbené vůně Rozmarýn, Citrónová tráva, Levandule,...
    Stanislav Frydrýn
  181. PROSTŘEDEK NA NÁDOBÍ

    Na 500 ml velkou láhev prostředku na nádobí budete potřebovat: 1,5 hrnku horké vody 1/2 hrnku tekutého olivového mýdla (postrouhejte si 50 g...
    Stanislav Frydrýn
  182. ČISTIČ NA NEREZ

    Jedna možnost je dát do lahvičky se sprejem ocet, mít po ruce a průběžně čistit. Druhá je olivový olej. Dřez, sporák, části linky, zkrátka co...
    Stanislav Frydrýn
  183. ČISTIČ ODPADU

    Pro středně ucpaný odpad: smíchejte půl hrníčku kuchyňské soli a čtyři litry horké, ne vařící vody a nalijte do odpadu. A je to! Pro velmi...
    Stanislav Frydrýn
  184. Hovězí na kari

    Potřebujeme: Hovězí zadní 600g Žampióny 250g Šunka 200g Cibule 200g Smetana 200ml Kari koření Sůl, pepř Olej trochu...
    Stanislav Frydrýn
  185. Pikantní těstovinový salát

    Potřebujeme: 250g těstovin 100g tuňáka v oleji 100g sterilovaného hrášku 100g sterilované kukuřice nakládanou zeleninu...
    Stanislav Frydrýn
  186. Vepřová kýta na zelenině

    Potřebujeme: 1,5kg vepřové kýty 200g uzeného bůčku 350g kořenové zeleniny divoké koření Zakysanou smetanu Tymián, bobkový...
    Stanislav Frydrýn
  187. Těstoviny s taveným sýrem a zeleninou

    Potřebujeme: Těstoviny 300g Tavený sýr 150g Sterilované zeleniny 200g Malý pórek 1ks Rozdušená rajčata...
    Stanislav Frydrýn
  188. Rajská polévka s noky

    Potřebujeme: 1 větší cibuli 2 stroužky česneku 1 rajče 6 kuliček celého pepře 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 2 kostky masoxu 80g...
    Stanislav Frydrýn
  189. ČISTIČ NA KOBERCE

    Budete potřebovat: Jedlou sodu Ocet Vodu Smíchejte sodu, ocet a vodu tak, aby vznikla hustá pasta. Kartáčkem naneste na koberec a...
    Stanislav Frydrýn
  190. ČISTIČ BOT

    Když se člověk o kožené boty nestará, je to vidět a je to škoda, protože pravidelnou péčí prodlužujeme svým botkám život a sobě šetříme...
    Stanislav Frydrýn
  191. DOMÁCÍ LEPIDLO NA PAPÍR

    Budete potřebovat: 3 lžíce mouky 4 lžíce studené vody šálek horké vody 1 lžíci cukru Mouku rozmíchejte ve studené vodě do hladka. V hrnci...
    Stanislav Frydrýn
  192. DOMÁCÍ DEPILACE

    Zdaleka nejméně bolestivá, nejlevnější a netrvalejší depilace je cukrovou pastou. Příprava je jednoduchá, jediné co se musíte naučit je...
    Stanislav Frydrýn
  193. DÝŇOVÁ MASKA

    Dýně je bohatá na zinek, vitamíny A a C a dodá nám právě tu ochranu, co naše pleť potřebuje. Budete potřebovat: 4 lžíce dýňové...
    Stanislav Frydrýn
  194. DOMÁCÍ ZUBNÍ PASTA

    Pasty dnes stojí kolem 40-ti korun, domácí pastu můžete mít na pár kaček a to doslova. Na tubu pasty budete potřebovat: půl hrnku jedlé sody...
    Stanislav Frydrýn
  195. Sekaná s květákem

    Potřebujeme: 50g mletého masa 300g květáku 3 vejce Hl. mouku Strouhanku Mléko Sůl, pepř Muškátový květ Cibuli Olej Zelená...
    Stanislav Frydrýn
  196. Do Norska za rybolovem

    Norsko, celým názvem Kongeriket Norge (Norské království), patří k nejkrásnějším severským zemím. Turisty především zaujme střední část s fjordy,...
    Stanislav Frydrýn
  197. Krkonošské peciválky

    Potřebujeme: Na náplň – mletý mák 100g, mléko 2dc, cukr moučka 1lž. Rum 1lž, citrónová kůra, drcený badyán Těsto: 500 g hladká mouka 2...
    Stanislav Frydrýn
  198. Vepřové s houbovou omáčkou

    Potřebujeme: 1kg vepřové kýty 50g sušených hub 2 smetany na vaření plnotučnou hořčici sůl, pepř 2 cibule 80g...
    Stanislav Frydrýn
  199. DOMÁCÍ ÚSTNÍ VODA

    Voňavá bylinková 2,5 hrnku destilované vody (můžete i normální, ale destilovaná prodlouží trvanlivost) přiveďte k varu. Nechte v ní pak 20 minut...
    Stanislav Frydrýn
  200. DOMÁCÍ ČISTÍCÍ MASKA

    Čistící s heřmánkem: Heřmánek 10 min vylouhovat, namočit gázu, gázu přiložit na obličej a krk, lehnout a nic nedělat 20 min. Masku máte skoro...
    Stanislav Frydrýn

Vyhledávání

 


Foto dne

 
PepřenkyPepřenky
Jak si připravíte tuto pochoutku se dozvíte v dnešním článku.

Trénuj mozek

Krátce ...

 
9.11.2014

Dlouhodobé užívání analgetik na bolavé klouby může způsobit i závažné zdravotní problémy

Podle odborníků analgetika každodenně užívá... (celý text)
8.11.2014

6 nejčastějších příčin şişli escort nedostatku vitaminu

Ümraniye Escort ile karsılasın, Bu... (celý text)
7.11.2014

10 příznaků Alzheimerovy choroby

Eğer isterseniz harika sex için şişli escort... (celý text)
Zobrazit další­ zprávy

© Copyright občanské sdružení První krok 2002 - 2023 a dodavatelé obsahu | webmaster: admin@prvnikrok.cz