Stránky jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Národního plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením
Přihlásit se
4. prosinec 2023
Svátek má Barbora

Citát

Láska jako taková, má svá vývojová stadia: zpočátku je to nedospělost, pak zrání a nakonec únava.
ÉTIENNE BONNOT DE CONDILLAC

Lidské tělo

Stárnutí

Většina starších touží být mladší. Tělesně určitě. Z těch lehčích trápení zmíním vrásky a... více

Cestování

Vody už je dost

A to v pravém slova smyslu. Neustálé příděly vody ze shora nenaplňovaly jenom naší loď, ale taky... více

Kalendárium

 
5. 12.
Mezinárodní den dobrovolníků pro hospodářský a sociální...
7. 12.
Mezinárodní den civilního letectví
Zobrazit další datumy v kalendáriu

Infomateriály

 

Hledaný výraz:

stanislav frydrýn
Prohledat pouze:
adresář | zdravotnické pomůcky a služby | informační materiály | články | akce | video

Vyhledávání v článcích:

Bylo nalezeno 200 záznamů:
  1. Pikantní zelný salát

    Hlávkové zelí je plné vitamínů a minerálů, které naše tělo potřebuje v každé roční době. Měli bychom si ho dopřávat nejenom jako přílohu k hlavním...
    Stanislav Frydrýn
  2. SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ (..A NEB VITAMÍNOVÁ BOMBA)

    Zejména v zimních měsících je třeba tělu dodat zvýšený přísun vitamínů a to můžeme udělat třeba i tímto chutným salátem, který se hodí skoro ke všem...
    Stanislav Frydrýn
  3. Pikantní smažené kuřecí špalíčky.

    Potřebujeme: kuřecí špalíčky grilovací koření česnek olej vejce hladkou mouku strouhanku Příprava: ...
    Stanislav Frydrýn
  4. Srnčí hřbet podle paní hajné

    1 kg srnčího hřbetu 300 g čerstvé kořenové zeleniny divoké koření (nové koření, pepř, tymián, bobkový list, jalovec) 50g slaniny 100g másla sůl...
    Stanislav Frydrýn
  5. Lehký květákový nákyp

    Na přípravu potřebujeme: 1 střední květák 3 vejce ¼ l mléka polohrubou mouku ½ prášku do pečiva sůl, pepř, muškátový květ zelenou...
    Stanislav Frydrýn
  6. Krkonošské kyselo

    200g kvásku (syrové chlebové těsto) 1 lžíce kmínu hrst sušených hub 4 větší brambory 3 vejce 1 cibule ¼ l mléka 1 lžíce sádla 1 lžíce...
    Stanislav Frydrýn
  7. Pečený Amur v alobalu

    Potřebujeme: porce Amura (dle počtu osob) sůl pepř cibuli česnek olej zeleninovou směs s rýží Větší cibuli oloupeme a...
    Stanislav Frydrýn
  8. Sekaná s celerem

    Potřebujeme : 1 kg mletého masa ½ kg celeru 3 vejce 1 větší cibuli 2 stroužky česneku sůl, pepř, majoránku olej strouhanka na...
    Stanislav Frydrýn
  9. Brokolice na másle

    Potřebujeme: 500g brokolice 80g másla Vegetu 4 lžíce strouhanky brambory 2 rajčata na ozdobu Příprava: Brokolici...
    Stanislav Frydrýn
  10. Rychlá pikantní játra

    Potřebujeme: 500g drůbežích jater Cibuli Olej Hladkou mouku Sůl Pepř Mletý zázvor 2dcl černého...
    Stanislav Frydrýn
  11. Ředkvičkový mozeček

    (rychlá večeře) Potřebujeme: 300g ředkviček Větší cibuli 3 vejce Sůl Pepř Drcený...
    Stanislav Frydrýn
  12. CIBULOVÉ KROUŽKY V TĚSTÍČKU

    Potřebujeme: 2 větší cibule 2 vejce hladkou mouku trochu mléka sůl, pepř, Vegeta tuk na smažení čerstvá zelenina na...
    Stanislav Frydrýn
  13. Kuřecí stehna po zahradnicku.

    Potřebujeme: 4 kuřecí stehna 100g uzeného bůčku 500g čerstvé kořenové zeleniny 50g másla 3dcl kuřecího vývaru (slepičí...
    Stanislav Frydrýn
  14. Palačinky se špenátem (rychlá večeře)

    Potřebujeme: polohrubou mouku 2 vejce mléko sůl pepř 1 cibuli hořčici balíček špenátu tenké párky tuk...
    Stanislav Frydrýn
  15. Tiramisu po česku

    Potřebujeme: 400g pomazánkového másla 500ml smetany ke šlehání 80g moučkového cukru 50g čokolády na vaření 200g dětských...
    Stanislav Frydrýn
  16. Perník ze švestkových povidel

    180 g švestkových povidel 180 g tuku na pečení 300 g cukru 500 g polohrubé mouky ½ l mléka 1 vejce 1 ½ prášku do...
    Stanislav Frydrýn
  17. Treska v pivním těstíčku

    Potřebujeme: filety z tresky (podle počtu osob) Grilovací koření na ryby Hl. mouku 2 vejce 1dcl piva ½ kostky...
    Stanislav Frydrýn
  18. Humrová pomazánka
    (falešná)

    Potřebujeme: 1 balíček tyčinek Surimi 150g celeru 100g mrkve Sůl Pepř 100g majonézy Citrón Zelenou...
    Stanislav Frydrýn
  19. Pikantní Matjesový salát

    Potřebujeme: 250g Matjesových řezů 330g nakládané zeleniny (Moravanka) 250g majonézy Pepř Petrželku na...
    Stanislav Frydrýn
  20. BOMBARDINO
    (něco pro zahřátí)

    Potřebujeme: (na 1 porci) 2cl rumu 5cl vaječného likéru 1,5dcl mléka Šlehačku Strouhanou...
    Stanislav Frydrýn
  21. Bůčková roláda z divočáka

    Potřebujeme: 1½ kg bůčku (nejlépe špička) 200g anglické slaniny 2 větší cibule 6 stroužků česneku sůl pepř, nové koření,...
    Stanislav Frydrýn
  22. Bábovka ze šlehačky

    Potřebujeme: ½ l polohrubé mouky ¼ l pískového cukru 3 celá vejce 1 smetanu ke šlehání 1 prášek do pečiva 1 vanilkový...
    Stanislav Frydrýn
  23. Štika v bylinkovém másle

    Potřebujeme: štiku (může být i mořská) cca ½ kg na dvě porce 100g másla čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, bazalka apod.) sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  24. Kančí plec na zelenině

    Potřebujeme : 1 kg plece z divočáka 350 g kořenové zeleniny 100 g slaniny 2 větší cibule 100 g tuku tymián,...
    Stanislav Frydrýn
  25. Sváteční česnečka

    Potřebujeme: 2ks brambor Mraženou polévkovou zeleninu Vejce 2kostky masoxu Česnek Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  26. Banán v čokoládě

    Potřebujeme: Banán 2ks Čokoládu na vaření Mléko Strouhané ořechy Šlehačku Příprava: banány oloupeme, podélně...
    Stanislav Frydrýn
  27. Obložené kotlety

    Potřebujeme: 4ks kotlet Cibuli Česnek Anglickou slaninu Šunkový salám Plátkový...
    Stanislav Frydrýn
  28. Slané tyčinky z ovesný vloček

    Potřebujeme: 80g ovesných vloček 130 ml vody 100g polohrubé mouky Lžička prášku do pečiva Špetka soli 50g...
    Stanislav Frydrýn
  29. Plněný lilek s nivou

    Potřebujeme: 4 lilky ½ kg mletého masa 3 cibule 2 vejce 200g Nivy Sůl, pepř Vegetu pažitku, nebo...
    Stanislav Frydrýn
  30. Kuřecí maso s česnekovými výhonky.

    Potřebujeme: kuřecí prsa ( 600g ) 1 vejce 250g česnekových výhonků grilovaní...
    Stanislav Frydrýn
  31. Pomazánka na tousty

    Potřebujeme: 2kg cuket 6 středních cibulí 2 paličky česneku 4 rajčata 3 lžíce sádla 1 lžička zázvoru 1 lžička pálivé...
    Stanislav Frydrýn
  32. Zapečený lilek s nivou

    Potřebujeme: 4 menší lilky 3 papriky 2 větší cibule 200g nivy 150g šunky 100g másla sůl, pepř Příprava: Lilky...
    Stanislav Frydrýn
  33. Jablečný dort

    Potřebujeme: 1kg oloupaných jablek 3 sáčky pudinku 1 vanilinový cukr 4 lžíce pískového cukru 1 balíček dětských...
    Stanislav Frydrýn
  34. Brokolicová krémová polévka

    Potřebujeme: 1ks brokolice 200 ml smetany Vegetu 1 žloutek Pepř Sůl Příprava: Brokolici rozebereme na...
    Stanislav Frydrýn
  35. Divočák po Bavorsku

    Potřebujeme: 1kg kýty z divočáka 300g cibule Paličku česneku Sůl Pepř sádlo Tlučený kmín 20cl ...
    Stanislav Frydrýn
  36. Jehněčí kýta na rozmarýnu

    Potřebujeme: 1½ kg jehněčí kýty Sůl, pepř 6 lžic oleje ½ kg malých cibulek 3 lžičky sušeného rozmarýnu 3 lžíce hl....
    Stanislav Frydrýn
  37. Králík podle paní starostové

    Potřebujeme: 4 králičí stehna 3 lžíce tymiánu 250g anglické slaniny 5 malých cibulí (nejlépe červených) 700 g...
    Stanislav Frydrýn
  38. Zapečené brambory s lilkem.

    Potřebujeme: 1kg brambor ¾ kg cibule 4 střední lilky smetanu ke šlehání olej drcený kmín oregano sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  39. Bramborová polévka paní hajné

    Potřebujeme: 50 g. Cibule 300 g. Brambor 150 g. Uzené krkovice 150 g. kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 50 g. růžičková...
    Stanislav Frydrýn
  40. Hovězí Stroganov

    Potřebujeme: Hovězí svíčková (roštěná) 600g Žampióny 250g Sladkokyselé okurky 200g Šunka 200g Cibule 200g Smetana ...
    Stanislav Frydrýn
  41. Koláčky z ovesných vloček

    Potřebujeme: 150g tuku Hera 60g cukru Kůra z ½ citrónu Špetka soli 100g hladké mouky 100g nasucho opražených ovesných...
    Stanislav Frydrýn
  42. Růžičková kapusta v těstíčku

    Potřebujeme: 500g růžičkové kapusty Hladkou kukuřičnou mouku 2 vejce Vegetu Kari koření Mléko Pepř Olej...
    Stanislav Frydrýn
  43. Těstoviny s houbami

    Potřebujeme: Sáček těstovin Houby (Jidášovo ucho) 2 vejce Sůl, pepř Drcený kmín Olej Čerstvý nebo tavený...
    Stanislav Frydrýn
  44. Makované bochánky

    Potřebujeme: 1Kg hladké mouky 3 ks vařených brambor 20g droždí 300ml mléka lžička cukru 2 lžíce sádla 1...
    Stanislav Frydrýn
  45. Sojové maso se zeleninou

    Potřebujeme: sojové nudličky na Čínu 2 kostky masoxu 2 stroužky česneku Vegetu 1 vejce Solamil Mraženou...
    Stanislav Frydrýn
  46. Slaný závin

    Potřebujeme: listové těsto kečup 250g šunkového salámu 200g oliv bez pecek 250g tvrdého sýra 3 syrové papriky 3...
    Stanislav Frydrýn
  47. Pečený pstruh se zeleninou.

    Potřebujeme: Pstruhy (podle počtu osob) Máslo Česnek Sůl Kmín Hl. mouku Olej Zmrazený hrášek a Baby...
    Stanislav Frydrýn
  48. Ruské pelmeně

    Potřebujeme: 500g hladké mouky 1 vejce 250g mletého masa Kelímek zakysané smetany 100g másla 1 cibule Sůl Pepř Příprava: Z...
    Stanislav Frydrýn
  49. Dušená mrkev s křenem

    Potřebujeme: 500g mrkve 50g strouhaného křenu Hl. mouku Vegetu Sůl Máslo Ocet Cukr Vejce (dle počtu...
    Stanislav Frydrýn
  50. Čočka se šunkou a rýží

    Potřebujeme: 200g čočky 150g rýže 150g šunky 150g kyselých okurek velká cibule sůl, pepř olej Příprava: Čočku...
    Stanislav Frydrýn
  51. GRILOVANÝ AMUR

    Potřebujeme: většího Amura (nebo jinou rybu) Olej Citrón Česnek Grilovací koření na ryby Příprava: Očištěnou rybu...
    Stanislav Frydrýn
  52. Svíčková z králíka

    Potřebujeme: 1 ks králíka ½ kg mrkev, celer, petržel 200g másla sůl celý pepř, nové koření bobkový list,...
    Stanislav Frydrýn
  53. Zbojnické šišky

    Potřebujeme: 1kg mletého masa 600g cibule 3 vejce Hladkou mouku Strouhanku Olej Sůl Pepř (celý i...
    Stanislav Frydrýn
  54. Kuřecí roláda se žampiony

    Potřebujeme: kuře cca 1,5 kg 150g anglické slaniny 100g nakládaných žampiónů 4 vejce Větší cibule Sůl Pepř Sladká...
    Stanislav Frydrýn
  55. Vepřová játra na pivu

    Potřebujeme: 600g vepřových jater 100g anglické slaniny 100g uzeného plátkového sýra Sladší jablko 1,5 dcl...
    Stanislav Frydrýn
  56. Hovězí mletý steak na grilu

    Potřebujeme: 500g mletého hovězího masa 1 vejce 2 rohlíky Trochu mléka Strouhanku Sůl, pepř Příprava: Mleté...
    Stanislav Frydrýn
  57. Houbový guláš

    Potřebujeme: 300g tvrdších hub Masox mletou papriku sůl, pepř drcený kmín lžíci másla 2...
    Stanislav Frydrýn
  58. Smažené krabí tyčinky
    (rychlá večeře)

    Potřebujeme: Surimi tyčinky Koření na ryby Hladkou mouku Strouhanku Vejce Tuk na smažení Příprava: Surimi...
    Stanislav Frydrýn
  59. Vepřová kýta a lá divočina

    Potřebujeme: 1,5kg vepřové kýty (nejlépe ořech) 200g uzeného bůčku Zeleninovou směs pod svíčkovou Kořenící směs na...
    Stanislav Frydrýn
  60. Smažený sýr bez smažení

    Potřebujeme: 150g tvrdého sýra 200g šunky 6 celých vajec 6 čajových šálků Tuk Strouhanka na vysypání...
    Stanislav Frydrýn
  61. Pikantní závitky v rýžovém papíru

    Potřebujeme: ½ kg mletého masa 1 vejce Sůl Koření do mletého masa Balíček rýžového papíru Kompotovaný...
    Stanislav Frydrýn
  62. Králík s jablky a medem

    Potřebujeme: králíka 2 větší jablka 100g slaniny Citrónový pepř Sůl 50g másla 50g...
    Stanislav Frydrýn
  63. Kančí guláš

    Potřebujeme: 1kg kančího masa ½ kg cibule ¼ kg malých cibulek na ozdobu Sůl, pepř Sladká paprika ¼ kg...
    Stanislav Frydrýn
  64. Rychlý moučník

    Potřebujeme: 300g polohrubé mouky 2 vejce 140g cukru 140g Hery (másla) ¼ l mléka 1 kypřící prášek 80g...
    Stanislav Frydrýn
  65. Řízek naruby

    Potřebujeme: 4 plátky krkovice (kotlety) Česnekový pepř Hladkou mouku Strouhanku Vejce Sůl Příprava:...
    Stanislav Frydrýn
  66. Nastavovaná kaše (bramborová kaše s krupkami)

    Potřebujeme: 1kg brambor 200g krupek mléko sůl 3 stroužky česneku majoránku Příprava: Krupky uvaříme podle...
    Stanislav Frydrýn
  67. Kynuté knedlíky s ovocem

    Potřebujeme: ½ kg ovoce 500g polohrubé mouky 200ml mléka 20g droždí 1 vejce 1 lžička cukru Špetka soli Na...
    Stanislav Frydrýn
  68. Kuřecí paličky v křupavém těstíčku

    Potřebujeme: spodní kuřecí stehýnka 6ks Sůl Celý pepř Grilovaní koření na kuře Vegetu 2 vejce Hladkou...
    Stanislav Frydrýn
  69. Zapékaná zelenina se sýrem

    Potřebujeme: 4 papriky 3 rajčata 3 cibule 100g strouhaného sýra 150g měkkého...
    Stanislav Frydrýn
  70. Dršťková polévka z vepřových žaludků

    Potřebujeme: česnek - 1 palička sůl ...
    Stanislav Frydrýn
  71. Cuketové placičky

    Potřebujeme: 1 cuketu (500g) 2 vejce 3 stroužky česneku 140g hladké mouky 2 lžíce strouhanky sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  72. Domácí langoše

    Potřebujeme: 500g hladké mouky 20 gdroždí 250g selského bílého jogurtu ½ lžičky soli 2 lžíce...
    Stanislav Frydrýn
  73. Jehněčí hřbet po orientálsku

    Potřebujeme: 1½ kg jehněčího hřbetu Sůl, pepř 5 stroužků česneku 6 lžic oleje koření Garam Masala (běžně v prodeji) 1...
    Stanislav Frydrýn
  74. Indické těstoviny

    Potřebujeme: 500g těstovin 300g kuřecích prsíček Větší cibuli 1ks mrkve Olej Máslo Sůl, pepř Kari...
    Stanislav Frydrýn
  75. Kančí kýta na rozmarýnu

    Potřebujeme: 1½ kg kančí kýty Sůl, pepř olej ½ kg cibule 3 lžičky sušeného rozmarýnu 3 lžíce hl. mouky 300 ml...
    Stanislav Frydrýn
  76. Lepenice

    Potřebujeme: 1kg brambor 500g kysaného zelí 1dcl mléka 3 lžíce sádla sůl, kmín 2 cibule Příprava: Oloupané...
    Stanislav Frydrýn
  77. Babiččiny lívance

    Potřebujeme: 300g polohrubé mouky ½ l mléka 2 lžíce cukru 2 vejce 2 lžíce rumu sůl ½ prášku do...
    Stanislav Frydrýn
  78. Selská omeleta s masem

    Potřebujeme: 250g vařených brambor 200g masa (kuřecí, uzené) 2 cibule 3 vejce Sůl, pepř Olej Zelená...
    Stanislav Frydrýn
  79. Mexické kuřecí rizoto

    Potřebujeme: 250g rýže 250g kuřecích prsíček Mexickou mraženou zeleninu 1 vejce Vegetu Pálivou papriku Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  80. Frankfurtská polévka
    (svačinová)

    Potřebujeme: 150g tenkých párků 3 střední brambory 2 cibule 2dcl mléka olej sůl pepř sladkou papriku 3 lžíce...
    Stanislav Frydrýn
  81. Jehněčí na zelenině

    Potřebujeme: 1½ kg jehněčího hřbetu, nebo kýty Sůl, pepř 5 stroužků česneku 6 lžic oleje Drcený kmín 1 sáček zeleniny...
    Stanislav Frydrýn
  82. Treska v listovém těstě

    Potřebujeme: 500g filetů z tresky Listové těsto Sůl Citrónový pepř Citrónovou...
    Stanislav Frydrýn
  83. Omeleta se zeleninou
    (rychlá večeře)

    Potřebujeme: balíček mražené zeleniny (podle chuti) Větší cibuli česnek 2 vejce ½ l mléka polohrubou...
    Stanislav Frydrýn
  84. Kuřecí stehna na pórku

    Potřebujeme: kuřecí stehna 1 větší pórek 2 cibule grilovací koření tlučení...
    Stanislav Frydrýn
  85. Čevapčiči

    Potřebujeme: 500g mletého masa 1 cibule Sůl, pepř Česnek Majoránku Mletá paprika Olej Příprava: Na...
    Stanislav Frydrýn
  86. Sojové maso s těstovinami

    Potřebujeme: 1balíček sojového granulátu Masox Těstoviny 2 cibule zelenou petrželku 4 vejce sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  87. Kuřecí skřivani

    Potřebujeme: 200g kuřecích prsíček 150g anglické slaniny 2 vejce Kari koření Solamil Hladkou...
    Stanislav Frydrýn
  88. Kachní prsíčka v orientální omáčce

    Potřebujeme: Prsíčka (stehýnka)z divoké kachny Čínské zelí Větší jablko Cibuli Sůl, pepř Drcený...
    Stanislav Frydrýn
  89. Kapustový svítek

    Potřebujeme: 500g kapusty 2 vejce kukuřičnou polohrubou mouku 100g slaniny Vegetu Muškátový...
    Stanislav Frydrýn
  90. Kuřecí špalíky s kari omáčkou

    Potřebujeme: 4 kuřecí zadní čtvrtky 2 cibule 100g Anglické slaniny 100g šunky sůl, pepř grilovaní koření na...
    Stanislav Frydrýn
  91. Rybí karbenátky

    Potřebujeme: 1kg kapra (koupíme ½) 1 cibule 2 vejce strouhanku sůl, pepř majoránku bobkový list 3...
    Stanislav Frydrýn
  92. Žampióny na paprice

    Potřebujeme: 250g žampiónů 50g másla 200ml smetany Cibule Mletou papriku Sůl, pepř Mléko Hladká...
    Stanislav Frydrýn
  93. Pečený králík po selsku

    Potřebujeme: králíka 200g anglické slaniny 4 velké cibule 5 stroužků česneku Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  94. Koláč z ovesných vloček

    Potřebujeme: 100g ovesných vloček 4dcl mléka 200g hrubé mouky 1 prášek do pečiva 4 lžičky kakaa 6 lžic...
    Stanislav Frydrýn
  95. Řezy naší babičky

    Potřebujeme: 600g polohrubé mouky 200g práškového cukru 200g tuku (Hera) 2 vejce 1 prášek do pečiva mléko dle...
    Stanislav Frydrýn
  96. Divočák se švestkovou omáčkou

    Potřebujeme: 1kg masa z divočáka (kýta, plecko) 150g slaniny 150g švestkových povidel 50g sekaných mandlí 80g...
    Stanislav Frydrýn
  97. Zapečené brambory se sojovým masem

    Potřebujeme: 1Kg brambor 150g slaniny 250g sojových nudliček 300g cibule 6ks vajec Sůl, pepř Drcený...
    Stanislav Frydrýn
  98. Kuřecí maso

    Kuře nebo – li kur domácí je domestikovaný pták, který pochází pravděpodobně z kura bankivského (lesního kurovitého opeřence žijícího v...
    Jana Ržoncová
    Foto: Stanislav Frydrýn
  99. Křehké sušenky z ovesných vloček

    Potřebujeme: 150g rozpuštěného másla 100ml vlažného mléka 130g jemných ovesných vloček 3 líce sezamových semínek 200g...
    Stanislav Frydrýn
  100. Rychlý ovocný dort

    Potřebujeme: piškotový korpus (koupíme v obchodě) 2 sáčky dortové želatiny Cukr Rybízovou marmeládu Sezóní...
    Stanislav Frydrýn
  101. Marokánky z ovesných vloček

    Potřebujeme: 250g ovesných vloček 1 šlehačku 100g rozinek 100g mandlí 50g jiného sušeného...
    Stanislav Frydrýn
  102. Závin s letními jablky

    Potřebujeme: 6 středně velkých letních jablek 500g listového těsta 1 vejce strouhanku 60g strouhaných oříšků 100g...
    Stanislav Frydrýn
  103. Grilovaná kuřecí prsíčka s pikantní omáčkou

    Potřebujeme: 4 kuřecí prsíčka 2 cibule 100g Anglické slaniny sůl, pepř grilovaní koření na kuře Kari...
    Stanislav Frydrýn
  104. Vuřty na černém pivu

    Potřebujeme: větší vuřty (dva na porci) Pikantní klobásu 6 cibulí 4 zelené papriky hořčici pepř,...
    Stanislav Frydrýn
  105. Bezinkový likér

    Potřebujeme: 2kg kuliček z černého bezu 1kg cukru 2 vanilkové cukry 2 lžíce mleté kávy ½ hvězdičky badyánu 5...
    Stanislav Frydrýn
  106. Salámová huspenina

    Potřebujeme: 250g měkkého salámu 150g kořenové zeleniny 100g kyselých okurek 100g cibule 2 vejce 3 vepřové...
    Stanislav Frydrýn
  107. Těstovinový salát s olivami a kuřecím masem

    Potřebujeme: 250g pečeného kuřecího masa 250g uvařených těstovin 150g vařené, nebo nakládané zeleniny 2 vařená vejce 100g...
    Frydrýn Stanislav
  108. Zapečená bramborová kaše
    (rychlá večeře)

    Potřebujeme: 500g bramborové kaše 50g polohrubé mouky 3 vejce 50g anglické slaniny Sůl Příprava: Chutnou a...
    Frydrýn Stanislav
  109. Celerové řízky

    Potřebujeme: 1 větší celer 1 vejce hladkou mouku strouhanku Vegetu Olej na smažení Příprava: Čerstvý celer...
    Frydrýn Stanislav
  110. Cibule

    Neobejde se bez ní žádná kuchyně, proto je to naše nejdůležitější zelenina. Tato plodina je velice stará, pochází z území střední Asie, kde...
    Jana Ržoncová
    Foto: Stanislav Frydrýn
  111. Rarášci z kuřecího masa

    Potřebujeme: 400g kuřecích prsíček Kukuřičnou mouku Kukuřičnou strouhanku Vejce Sůl Citrónový...
    Stanislav Frydrýn
  112. Kančí hřbet s jablečnou omáčkou

    Potřebujeme: 1kg kančího hřbetu 4ks středně velkých jablek 80 g hrozinek 50g slaniny 3 cibule celý pepř nové...
    Stanislav Frydrýn
  113. Králík po zahradnicku

    Potřebujeme: 4 porce králíka 3 větší cibule 200 g slaniny (nebo uzeného bůčku) 5 stroužků česneku 3 papriky 3 rajčata sůl, pepř Masox na...
    Frydrýn Stanislav
  114. Ryba v pikantním těstíčku

    Potřebujeme: větší porce ryby (sumec, Amur, kapr) Sůl, pepř Koření na ryby (Kabajaky) Francouzkou hořčici 2 vejce hl....
    Frydrýn Stanislav
  115. GRILOVANÉ PLACIČKY Z DVOJÍHO MASA

    Potřebujeme: 500 g mletého hovězího masa 500 g mletého jehněčího masa 1 lžička pálivé papriky 3 velké cibule 2 lžičky...
    Frydrýn Stanislav
  116. Zapékané brambory s mletým masem a kapustou

    Potřebujeme: 500g brambor 250g kapusty 250g mletého masa 50g slaniny Sůl, pepř drcený kmín 2 vejce tuk na...
    Stanislav Frydrýn
  117. Sušenky z ovesných vloček se sezamovými a slunečnicovými semeny

    Potřebujeme: 150g ovesných vloček 100g polohrubé mouky 50g moučkového cukru 50g sezamových semen 50g slunečnicových...
    Stanislav Frydrýn
  118. JABLKA V ŽUPANU

    Potřebujeme: menší jablka výrazné chuti 1listové těsto zavařenina 1vejce oříšky 1cukr s vanilkou Příprava: Chceme-li...
    Stanislav Frydrýn
  119. Klopsy se sýrovou omáčkou

    Potřebujeme: 500g mletého masa 2 cibule 200g nivy 200g eidamu 200 ml mléka 400 ml smetany 1vejce sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  120. Špagety zapečené se zeleninou

    Potřebujeme: balíček špaget 350g mražené zeleniny (dle chuti) 2ks cibule 4 stroužky česneku Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  121. Jablková roláda

    Potřebujeme: 250g strouhaných jablek 4 vejce 8 lžic hl. mouky 180g cukru mletá skořice strouhaný...
    Frydrýn Stanislav
  122. Sladké jednohubky

    Potřebujeme: dětské piškoty Čokoládu na vaření Ztužený tuk Zralý banán Strouhaný kokos Příprava: Čokoládu (100g)...
    Frydrýn Stanislav
  123. Brambory s kari a kuřecím masem

    potřebujete: 500 g brambor, 300 g kuřecích prsou, sůl a pepř, 1 pórek, 1 červenou cibuli, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky kari. Příprava: ...
    Stanislav Frydrýn
  124. Křenová vejce
    (rychlá večeře)

    Potřebujeme: 2 vejce (1 porce) 50g másla 1 lžíce strouhaného křenu Sůl Postup: Vejce uvaříme na tvrdo, prudce ochladíme a...
    Stanislav Frydrýn
  125. Plněné žampióny

    Potřebujeme: 250g větších žampiónů 50g šunky 50g strouhaného sýra 2 vejce Sůl, pepř Strouhanku Hladkou...
    Stanislav Frydrýn
  126. Těstoviny po italsku s kuřecím masem

    Potřebujeme: 300g těstovin 300g kuřecího masa 1 vejce Solamil Vegetu Bazalku Pórek Paličku...
    Stanislav Frydrýn
  127. Gulášová polévka s mletým masem

    300g brambor 300g mletého masa 2 cibule 200g mražené kořenové zeleniny 5 stroužků česneku sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  128. Polévka s játrovými knedlíčky

    Potřebujeme: 1,5 l vývaru 100g jater Hl. mouku Strouhanku Sůl, pepř Majoránku Žloutek z 1 vejce Zelenou...
    Stanislav Frydrýn
  129. Plněné žampióny

    Potřebujeme: 250g větších žampiónů 50g šunky 50g strouhaného sýra 2 vejce Sůl, pepř Strouhanku Hladkou...
    Stanislav Frydrýn
  130. Vepřové medailonky na zázvoru

    Potřebujeme: 1kg vepřové kotlety 2 cibule 2 papriky 2 rajčata 50g zázvoru 150g nakládaných žampiónů Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  131. Zapečené brambory se sýrem

    Potřebujeme: 1kg brambor 200g slaniny sůl, pepř máslo pažitku na posypání 200 g pivního...
    Stanislav Frydrýn
  132. Kuřecí stehna na kysaném zelí

    Potřebujeme: 4 kuřecí stehna 1 bal. Kysaného zelí 100 g slaniny Kuřecí vývar (z 1 kostky bujónu) Sůl Drcený...
    Frydrýn Stanislav
  133. Divočák na pivu

    Potřebujeme: 1kg kýty z divočáka 300g cibule Paličku česneku Sůl Pepř sádlo Tlučený kmín 20cl ...
    Stanislav Frydrýn
  134. Divočák podle paní hajné

    Potřebujeme: 1kg masa z divočáka ½ kg cibule ¼ kg malých cibulek na ozdobu Sůl, pepř Sladká paprika ¼...
    Stanislav Frydrýn
  135. Vepřové na divoko

    Potřebujeme: 1,5kg vepřové kýty 200g uzeného bůčku 350g kořenové zeleniny divoké koření Zakysanou smetanu Tymián, bobkový...
    Stanislav Frydrýn
  136. Vepřové s řapíkatým celerem

    Potřebujeme: 1kg vepřové krkovice Řapíkatý celer Mraženou kořenovou zeleninu Větší cibuli Sůl, pepř Masox...
    Stanislav Frydrýn
  137. Grilované maso nakládané

    Potřebujeme: 1kg vepřového masa (kotleta, krkovice) 1kg kuřecího masa (porcovaného) Grilovací...
    Stanislav Frydrýn
  138. Divoká kachna nadívaná

    Potřebujeme : 2 divoké kachny 150g anglické slaniny 3 žemle 2 dcl mléka 2 vejce Sůl, pepř Petrželka 50g másla Kmín Muškátový...
    Stanislav Frydrýn
  139. Pikantní roláda

    Potřebujeme: 500g listového těsta 1 Moravanku (nakládaná zelenina) 4 dietní slabé párky 200g anglické slaniny 200g...
    Stanislav Frydrýn
  140. Salámová pomazánka

    Potřebujeme: 250g suchého salámu (Vysočina, Herkules) 200g křenového pom. másla 100g pomazánkového másla Natur 3 lžíce majolky...
    Stanislav Frydrýn
  141. Zeleninový salát s koprem

    Potřebujeme: 200g čínského zelí 150g cibule 3 větší rajčata Ocet Sůl Cukr Koření salát pikant (dá se koupit) Olivový olej Lžíce...
    Stanislav Frydrýn
  142. Perník s kefírem

    Potřebujeme: 300 g cukru 250 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce kakaa 100 ml oleje 500 ml kefíru 1½ lžičky jedlé...
    Stanislav Frydrýn
  143. Kapustová polévka s vejcem

    Potřebujeme: 1 menší kapustu 1 vejce 3 lžíce hrubé krupice Zeleninový bujón Sůl, pepř Muškátový květ...
    Stanislav Frydrýn
  144. Tvarohový koláč s drobenkou

    Potřebujeme: 500g polotučného tvarohu 60g cukru 30g rozinek 1 lžíce citrónové kůry 1 vanilkový cukr 2...
    Stanislav Frydrýn
  145. Brokolice

    Je blízká příbuzná květáku a pro své prospěšné vlastnosti někdy také bývá nazývána „královna zeleniny“. Původně pochází z Malé Asie, odkud se přes...
    Jana Ržoncová
    Foto: Stanislav Frydrýn
  146. Cuketové placičky

    Potřebujeme: 500g cukety 4 stroužky česneku 100g hl. mouky 3 vejce 2 lžíce strouhanky Sůl, pepř Příprava:...
    Stanislav Frydrýn
  147. Škvarková pomazánka

    Potřebujeme: 300 g škvarků 50g cibule 50g hořčice 30g kečupu 2 vejce Sůl, pepř, pálivou papriku Příprava:...
    Stanislav Frydrýn
  148. Kuřecí maso s těstovinami

    Potřebujeme: 500g těstovin 300g kuřecích prsíček Větší cibuli Olej Máslo Sůl, pepř Kari koření Zelenou...
    Stanislav Frydrýn
  149. Šátečky s párkem

    Potřebujeme: 16 ks mini, nebo studentských párků 1ks listového těsta Čínské zelí 1ks vejce 3 stroužky česneku Pikantní hořčici Kečup Sůl,...
    Stanislav Frydrýn
  150. Pečené kuře s mandarinkami a jablky

    Potřebujeme: kuře 2ks mandarinky 2ks jablek grilovací koření 5ks hřebíčku sůl, pepř 3 lžíce medu lžíce...
    Frydrýn Stanislav
  151. Pikantní kuličky na pivu

    Potřebujeme: 500 g míchaného mletého masa 1 vejce Strouhanka sůl pepř sladká paprika na omáčku: 2 velké cibule, 2 dcl...
    Frydrýn Stanislav
  152. Myslivecká pochoutka

    Potřebujeme : divoká kachna 1kg kančího hřbetu 150g anglické slaniny 3 žemle 2 dcl mléka 2...
    Frydrýn Stanislav
  153. Medailonky z divočáka

    Potřebujeme: 1kg kančí kýty 2dc červeného vína Olej Hl. mouka 2 lžíce francouzské hořčice strouhanku 3...
    Frydrýn Stanislav
  154. Myslivecké ražniči

    Potřebujeme: 50g kančí plece 200g anglické slaniny 200g šunkového salámu cibuli papriku 100g...
    Frydrýn Stanislav
  155. Moravské kuře

    Potřebujeme: 1 kuře 500g brambor 4 papriky mraženou zeleninovou směs 2 cibule celerovou nať sůl, pepř tlučený kmín 3 stroužky česneku 50...
    Stanislav Frydrýn
  156. Králičí stehna dušená na zelenině

    Potřebujeme: 4 králičí stehna 3 větší cibule 200 g slaniny 5 stroužků česneku 3 papriky 3 rajčata sůl, pepř Masox na vývar 50g...
    Stanislav Frydrýn
  157. Salát z červené řepy a celeru

    Potřebujeme: 300g červené řepy 300g celeru 4 lžíce oleje 2 lžíce vinného octa Sůl Zelenou petrželku Příprava: Červenou řepu omyjeme a...
    Stanislav Frydrýn
  158. Jaternicový prejt

    Potřebujeme: 1,5 kg vepřové hlavy 250 g vepřového boku 250 g vepřových plic 250 g vepřových jater 6 žemlí 1/4 l tučného vývaru z...
    Stanislav Frydrýn
  159. Srnčí s houbovou omáčkou

    Potřebujeme: 1kg srnčí kýty 50g sušených hub 2 smetany na vaření plnotučnou hořčici sůl, pepř 2 cibule 80g...
    Frydrýn Stanislav
  160. Uhlířské těstoviny

    Potřebujeme: 250g těstovin 150g slaniny 100g lahůdkové cibule 50g žampiónů 3 vejce 50g strouhaného...
    Frydrýn Stanislav
  161. Kuře pečené s cuketou a bramborami

    Potřebujeme: 1 kuře 1 kg brambor 2 velké cibule 7 stroužků česneku 2 lžíce plnotučné hořčice lžíce citronové šťávy sůl, mletý...
    Frydrýn Stanislav
  162. SEKANÁ KAPUSTOVÁ PEČENĚ

    Potřebujeme: 500 g mletého masa 1/2 menší kapusty, 100g strouhanky, trochu mléka, 1 vejce, 2dc sodové vody, 1 cibule, 1 brambor,...
    Frydrýn Stanislav
  163. Plněná sekaná

    Potřebujeme: 1kg mletého masa ...
    Frydrýn Stanislav
  164. Vaječná tlačenka

    Potřebujeme: 5 vajec nakládanou zeleninu (Moravanku) 2 ks želé na vaječnou tlačenku 250g majolky 200g měkkého salámu 1 kostku...
    Stanislav Frydrýn
  165. Kuře na šlehačce

    Potřebujeme: Kuřecí řízky 500g Smetanu ke šlehání 250ml Sůl olej Příprava: Začneme kuřecími řízky, které naklepeme tak, aby byly tak...
    Stanislav Frydrýn
  166. Matjesy z cukety

    Potřebujeme: 1kg oloupané cukety bez jader pokrájené na plátky 10 kávových lžiček soli 6 velkých cibulí pokrájených na proužky 20 kuliček...
    Stanislav Frydrýn
  167. Játra po čínsku

    Potřebujeme: 500g vepřových jater Mraženou čínskou zeleninu Solamyl 1 vejce Koření na čínu Sójovou omáčku Olej Příprava: Játra...
    Stanislav Frydrýn
  168. Moravský brabec s kedlubnovým zelím

    Potřebujeme: 1kg vepřového masa 5 cibulí 1 palička česneku mletá paprika sůl, pepř 300g...
    Frydrýn Stanislav
  169. Zelené fazolky se ztraceným vejcem

    Potřebujeme: 350g zmrazených zelených fazolek Vegetu 2 – 3 stroužky česneku 6 lžic strouhanky 4...
    Frydrýn Stanislav
  170. Krůtí plátek se zeleninou a rýží

    Potřebujeme: 4 krůtí prsní plátky Mraženou čínskou zeleninu 200 g rýže 50g másla Vegetu Koření...
    Frydrýn Stanislav
  171. Kedlubnová polévka s noky

    Potřebujeme: 4 kedlubny 11/4 l vývaru z Masoxu 50g másla 50g hl. mouky 1dl smetany sůl, pepř zelenou...
    Frydrýn Stanislav
  172. Metinka s pudingem

    Potřebujeme: 4 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 máslo 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 1...
    Frydrýn Stanislav
  173. Králík s černou omáčkou

    Potřebujeme: 4 porce králíka 300g kořenové zeleniny 120g másla Sůl, pepř 30g rozinek 30g sekaných mandlí 40g...
    Frydrýn Stanislav
  174. Restovaná játra

    Potřebujeme: 500 g vepřových jater Grilovací koření na Gyros kukuřičnou mouku kukuřičnou strouhanku olej Příprava: Játra omyjeme,...
    Stanislav Frydrýn
  175. ČISTIČ OKEN A SKLA

    Budete potřebovat: 1/4 šálku octa 1/4 šálku lihu 1 lžíci škrobu 2 šálky teplé vody Nádobu s rozprašovačem Všechny 4 suroviny smíchejte v...
    Stanislav Frydrýn
  176. TEKUTÉ MÝDLO

    Budete potřebovat: - kostičku mýdla (jakou barvu vyberete, takovou barvu bude mýdlo mít) - 4 hrnky vody - pár kapek esenciálního oleje (nemusí...
    Stanislav Frydrýn
  177. Jablečný dezert

    Potřebujeme: 1kg strouhaných jablek ¼ l hrubé krupice ¼ l hrubé mouky ¼ l pískového cukru 1 prášek do...
    Stanislav Frydrýn
  178. Moravská bramboračka

    Potřebujeme: 50 g. Cibule 300 g. Brambor 150 g. Uzeného bůčku 150 g. kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 50 g. sušených hub hl....
    Stanislav Frydrýn
  179. Krémová křenová omáčka

    Potřebujeme: 300 ml mléka Sůl, pepř 1 lžíce cukru 1lžíce octa 200ml smetany 150g másla 3 lžíce strouhaného...
    Frydrýn Stanislav
  180. OSVĚŽOVAČ VZDUCHU

    Budete potřebovat: 1 pěknou sklenici s víčkem 100 g jedlé sody 8 kapek esenciálního oleje oblíbené vůně Rozmarýn, Citrónová tráva, Levandule,...
    Stanislav Frydrýn
  181. PROSTŘEDEK NA NÁDOBÍ

    Na 500 ml velkou láhev prostředku na nádobí budete potřebovat: 1,5 hrnku horké vody 1/2 hrnku tekutého olivového mýdla (postrouhejte si 50 g...
    Stanislav Frydrýn
  182. ČISTIČ NA NEREZ

    Jedna možnost je dát do lahvičky se sprejem ocet, mít po ruce a průběžně čistit. Druhá je olivový olej. Dřez, sporák, části linky, zkrátka co...
    Stanislav Frydrýn
  183. ČISTIČ ODPADU

    Pro středně ucpaný odpad: smíchejte půl hrníčku kuchyňské soli a čtyři litry horké, ne vařící vody a nalijte do odpadu. A je to! Pro velmi...
    Stanislav Frydrýn
  184. Hovězí na kari

    Potřebujeme: Hovězí zadní 600g Žampióny 250g Šunka 200g Cibule 200g Smetana 200ml Kari koření Sůl, pepř Olej trochu...
    Stanislav Frydrýn
  185. Pikantní těstovinový salát

    Potřebujeme: 250g těstovin 100g tuňáka v oleji 100g sterilovaného hrášku 100g sterilované kukuřice nakládanou zeleninu...
    Stanislav Frydrýn
  186. Vepřová kýta na zelenině

    Potřebujeme: 1,5kg vepřové kýty 200g uzeného bůčku 350g kořenové zeleniny divoké koření Zakysanou smetanu Tymián, bobkový...
    Stanislav Frydrýn
  187. Těstoviny s taveným sýrem a zeleninou

    Potřebujeme: Těstoviny 300g Tavený sýr 150g Sterilované zeleniny 200g Malý pórek 1ks Rozdušená rajčata...
    Stanislav Frydrýn
  188. Rajská polévka s noky

    Potřebujeme: 1 větší cibuli 2 stroužky česneku 1 rajče 6 kuliček celého pepře 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 2 kostky masoxu 80g...
    Stanislav Frydrýn
  189. ČISTIČ NA KOBERCE

    Budete potřebovat: Jedlou sodu Ocet Vodu Smíchejte sodu, ocet a vodu tak, aby vznikla hustá pasta. Kartáčkem naneste na koberec a...
    Stanislav Frydrýn
  190. ČISTIČ BOT

    Když se člověk o kožené boty nestará, je to vidět a je to škoda, protože pravidelnou péčí prodlužujeme svým botkám život a sobě šetříme...
    Stanislav Frydrýn
  191. DOMÁCÍ LEPIDLO NA PAPÍR

    Budete potřebovat: 3 lžíce mouky 4 lžíce studené vody šálek horké vody 1 lžíci cukru Mouku rozmíchejte ve studené vodě do hladka. V hrnci...
    Stanislav Frydrýn
  192. DOMÁCÍ DEPILACE

    Zdaleka nejméně bolestivá, nejlevnější a netrvalejší depilace je cukrovou pastou. Příprava je jednoduchá, jediné co se musíte naučit je...
    Stanislav Frydrýn
  193. DÝŇOVÁ MASKA

    Dýně je bohatá na zinek, vitamíny A a C a dodá nám právě tu ochranu, co naše pleť potřebuje. Budete potřebovat: 4 lžíce dýňové...
    Stanislav Frydrýn
  194. DOMÁCÍ ZUBNÍ PASTA

    Pasty dnes stojí kolem 40-ti korun, domácí pastu můžete mít na pár kaček a to doslova. Na tubu pasty budete potřebovat: půl hrnku jedlé sody...
    Stanislav Frydrýn
  195. Sekaná s květákem

    Potřebujeme: 50g mletého masa 300g květáku 3 vejce Hl. mouku Strouhanku Mléko Sůl, pepř Muškátový květ Cibuli Olej Zelená...
    Stanislav Frydrýn
  196. Do Norska za rybolovem

    Norsko, celým názvem Kongeriket Norge (Norské království), patří k nejkrásnějším severským zemím. Turisty především zaujme střední část s fjordy,...
    Stanislav Frydrýn
  197. Krkonošské peciválky

    Potřebujeme: Na náplň – mletý mák 100g, mléko 2dc, cukr moučka 1lž. Rum 1lž, citrónová kůra, drcený badyán Těsto: 500 g hladká mouka 2...
    Stanislav Frydrýn
  198. Vepřové s houbovou omáčkou

    Potřebujeme: 1kg vepřové kýty 50g sušených hub 2 smetany na vaření plnotučnou hořčici sůl, pepř 2 cibule 80g...
    Stanislav Frydrýn
  199. DOMÁCÍ ÚSTNÍ VODA

    Voňavá bylinková 2,5 hrnku destilované vody (můžete i normální, ale destilovaná prodlouží trvanlivost) přiveďte k varu. Nechte v ní pak 20 minut...
    Stanislav Frydrýn
  200. DOMÁCÍ ČISTÍCÍ MASKA

    Čistící s heřmánkem: Heřmánek 10 min vylouhovat, namočit gázu, gázu přiložit na obličej a krk, lehnout a nic nedělat 20 min. Masku máte skoro...
    Stanislav Frydrýn

Vyhledávání

 


Foto dne

 
PepřenkyPepřenky
Jak si připravíte tuto pochoutku se dozvíte v dnešním článku.

Trénuj mozek

Krátce ...

 
9.11.2014

Dlouhodobé užívání analgetik na bolavé klouby může způsobit i závažné zdravotní problémy

Podle odborníků analgetika každodenně užívá... (celý text)
8.11.2014

6 nejčastějších příčin şişli escort nedostatku vitaminu

Ümraniye Escort ile karsılasın, Bu... (celý text)
7.11.2014

10 příznaků Alzheimerovy choroby

Eğer isterseniz harika sex için şişli escort... (celý text)
Zobrazit další­ zprávy

© Copyright občanské sdružení První krok 2002 - 2023 a dodavatelé obsahu | webmaster: admin@prvnikrok.cz