Citát
Lidské tělo
Cestování
Kalendárium
Infomateriály
Čokoláda snižuje rizika ucpávání tepen
Malé množství černé čokolády denně má stejné účinky na zmírnění rizika ucpání tepen vedoucí k srdečním infarktům, jako aspirin. Studie s výsledky potvrzující tuto informaci, byla uveřejněna na výroční konferenci Američan Heart Association v Chicagu.
„Velcí milovníci čokolády nám dokázali, že chemická látka obsažená v kakaových bobech, zvaná flavonoidy, má podobný biochemický účinek jako aspirin pro snižování srážlivosti krevních destiček,” řekla vedoucí výzkumného týmu Diane Beckerová. I když studii nelze brát jako návod k nemírné konzumaci čokolády, lze doporučit denně dvě kávové lžičky černé čokolády v její nejčistší podobě, což je suchý extrakt z kakaových bobů.
Omezené dávky černé čokolády mají totiž dostatečně velké protisrážlivé účinky. Není tedy třeba k dosažení tohoto efektu konzumovat větší množství. Denně sníst malý kousek čokolády nebo vypít teplou čokoládu, to je velmi příjemný způsob, jak podpořit své zdraví.
Vyhledávání
Foto dne
Krátce ...
- 9.11.2014
Dlouhodobé užívání analgetik na bolavé klouby může způsobit i závažné zdravotní problémy
Podle odborníků analgetika každodenně užívá... (celý text)- 8.11.2014
6 nejčastějších příčin şişli escort nedostatku vitaminu
Ümraniye Escort ile karsılasın, Bu... (celý text)- 7.11.2014
10 příznaků Alzheimerovy choroby
Eğer isterseniz harika sex için şişli escort... (celý text)