27. březen 2023
Svátek má
Dita
Citát
Zamilovaní jsou zatím spojenci tím, že spolu dokáží žít, takže si vůbec neuvědomují, že by kdy jednou dokázali společně žít i bez sebe.
DAPHNE DU MAURIEROVÁ
Lidské tělo
Většina starších touží být mladší. Tělesně určitě. Z těch lehčích trápení zmíním vrásky a... více
Cestování
A to v pravém slova smyslu. Neustálé příděly vody ze shora nenaplňovaly jenom naší loď, ale taky... více
Kalendárium
Infomateriály
Králík s vepřovým bůčkem na houbách

králičí zadní stehno a hřbet
asi 0,5 kg libového bůčku
8 dkg slaniny
150 g čerstvých nebo mražených hub
špetka tymiánu
čerstvě mletý pepř
sůl
v případě potřeby 1 lžíce sádla
Postup přípravy receptu:
Králičí maso prošpikujeme proužky špeku, osolíme, okořeníme tymiánem. Bůček dobře osolíme, vrchní vrstvu sádla nařízneme do mřížky, aby se sádlo hezky vypeklo. Maso na pekáči podlijeme mírně vodou a v předehřáté troubě, přikryté, pečeme při 200°C. Při podlévání, je-li bůček hodně libový, můžeme přidat lžíci sádla. Maso také přeléváme vypečenou šťávou a obracíme ho. Pečení trvá téměř 2 hodiny. Dvacet minut před koncem pečení vsypeme do výpeku na plátky nebo kostičky pokrájené houby, které osolíme a přidáme ještě trochu čerstvě drceného pepře. Pečeme a maso poléváme výpekem s houbami.
Podáváme s bramborami vařenými ve slupce, které rozšťoucháme a orestujeme na vyškvařeném, na kostičky nakrájeném, špeku. Můžeme přidat drobně nakrájenou česnekovou trávu, případně jiné pochutiny.
Dobrou chuť.
Vyhledávání
Foto dne
Pepřenky

Jak si připravíte tuto pochoutku se dozvíte v dnešním článku.

Krátce ...
- 9.11.2014
Dlouhodobé užívání analgetik na bolavé klouby může způsobit i závažné zdravotní problémy
Podle odborníků analgetika každodenně užívá... (celý text)- 8.11.2014
6 nejčastějších příčin şişli escort nedostatku vitaminu
Ümraniye Escort ile karsılasın, Bu... (celý text)- 7.11.2014
10 příznaků Alzheimerovy choroby
Eğer isterseniz harika sex için şişli escort... (celý text)

© Copyright občanské sdružení První krok 2002 - 2023 a dodavatelé obsahu |
webmaster: admin@prvnikrok.cz