Stránky jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Národního plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením
Přihlásit se
2. duben 2023
Svátek má Erika

Citát

Pravděpodobnost události je v opačném poměru k přání.
BIERCE AMBROSE GWINETT

Lidské tělo

Stárnutí

Většina starších touží být mladší. Tělesně určitě. Z těch lehčích trápení zmíním vrásky a... více

Cestování

Vody už je dost

A to v pravém slova smyslu. Neustálé příděly vody ze shora nenaplňovaly jenom naší loď, ale taky... více

Kalendárium

 
2. 4.
Mezinárodní den dětské knihy
7. 4.
Světový den zdraví
Zobrazit další datumy v kalendáriu

Infomateriály

 

Divočák na hřibech nachovýtrusných

Divočák na hřibech nachovýtrusných Něco o hřibu nachovýtrusném:

Také hřib černohnědý, nebo kožák. Tento hřib najdeme hlavně v horských oblastech v jehličnatých lesích, hlavně ve smrčinách, bývá málokdy červivý, sbíráme pouze mladší plodnice.
V katalozích je označován za hřib podřadnější jakosti, možná pro specifickou vůni a chuť.
V případě následujícího receptu jsou to však právě tyto vlastnosti, které dělají z tohoto jídla učiněnou lahůdku.
Vzhledem ke skutečnosti, že houby rostou zpravidla jindy, než máme při ruce maso z divočáka, tak očištěné hřiby nakrájím na 0,5 cm silné plátky a nechám je zmrazit a v průběhu mražení v mikrotenovém sáčku je několikrát protřepu, aby nebyly spojené v amorfní masu. Před kuchyňskou úpravou houby nechám jen trochu rozmrazit.

Potřebujeme na 3 porce:

plec z divočáka 300 g
hřiby nachové 150 g
vývar na podlití
špek 75 g
cibule 80 g
divoké koření (nové koření, jalovec, tymián, bobkový list a čerstvě mletý pepř)
portské víno 2 dl
hladká mouka 1 rovná lžíce
worcesterská omáčka 3x stříknout
houbová omáčka (není nutná)

Příprava:

Dáme vyškvařit na plátky nakrájený špek, k rozšvařenému přidáme nakrájenou cibuli a čerstvě umletý pepř. Než se cibule osmaží dozlatova, stihneme nakrájet maso na nudličky asi 1x1 cm a tyto přidáme na pánev k osmažené cibuli. Maso krátce orestujeme, aby se zatáhlo, a přidáme houby nakrájené na 0,5 cm silné plátky. Směs chvíli opékáme. Až se hezky osmahne, tak ji podlijeme vývarem, osolíme, dochutíme worcesterskou omáčkou, můžeme i trochou houbové omáčky. Dusíme, až je maso měkké. Na závěr upravíme množství a hustotu omáčky přilitím vývaru, ve kterém rozmícháme trochu hladké mouky.
Jako přílohu volíme například brambory vařené ve slupce a restované na vyškvařeném špeku s česnekovou trávou, nebo mladou cibulkou.


Dobrou chuť.


Kategorie: Recepty
Jaroslav Drábek
Publikováno: 21.11.2014
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných
Divočák na hřibech nachovýtrusných

Vyhledávání

 


Foto dne

 
PepřenkyPepřenky
Jak si připravíte tuto pochoutku se dozvíte v dnešním článku.

Trénuj mozek

Krátce ...

 
9.11.2014

Dlouhodobé užívání analgetik na bolavé klouby může způsobit i závažné zdravotní problémy

Podle odborníků analgetika každodenně užívá... (celý text)
8.11.2014

6 nejčastějších příčin şişli escort nedostatku vitaminu

Ümraniye Escort ile karsılasın, Bu... (celý text)
7.11.2014

10 příznaků Alzheimerovy choroby

Eğer isterseniz harika sex için şişli escort... (celý text)
Zobrazit další­ zprávy