2. duben 2023
Svátek má
Erika
Citát
Pravděpodobnost události je v opačném poměru k přání.
BIERCE AMBROSE GWINETT
Lidské tělo
Většina starších touží být mladší. Tělesně určitě. Z těch lehčích trápení zmíním vrásky a... více
Cestování
A to v pravém slova smyslu. Neustálé příděly vody ze shora nenaplňovaly jenom naší loď, ale taky... více
Kalendárium
Infomateriály
Divočák na hřibech nachovýtrusných

Také hřib černohnědý, nebo kožák. Tento hřib najdeme hlavně v horských oblastech v jehličnatých lesích, hlavně ve smrčinách, bývá málokdy červivý, sbíráme pouze mladší plodnice.
V katalozích je označován za hřib podřadnější jakosti, možná pro specifickou vůni a chuť.
V případě následujícího receptu jsou to však právě tyto vlastnosti, které dělají z tohoto jídla učiněnou lahůdku.
Vzhledem ke skutečnosti, že houby rostou zpravidla jindy, než máme při ruce maso z divočáka, tak očištěné hřiby nakrájím na 0,5 cm silné plátky a nechám je zmrazit a v průběhu mražení v mikrotenovém sáčku je několikrát protřepu, aby nebyly spojené v amorfní masu. Před kuchyňskou úpravou houby nechám jen trochu rozmrazit.
Potřebujeme na 3 porce:
plec z divočáka 300 g
hřiby nachové 150 g
vývar na podlití
špek 75 g
cibule 80 g
divoké koření (nové koření, jalovec, tymián, bobkový list a čerstvě mletý pepř)
portské víno 2 dl
hladká mouka 1 rovná lžíce
worcesterská omáčka 3x stříknout
houbová omáčka (není nutná)
Příprava:
Dáme vyškvařit na plátky nakrájený špek, k rozšvařenému přidáme nakrájenou cibuli a čerstvě umletý pepř. Než se cibule osmaží dozlatova, stihneme nakrájet maso na nudličky asi 1x1 cm a tyto přidáme na pánev k osmažené cibuli. Maso krátce orestujeme, aby se zatáhlo, a přidáme houby nakrájené na 0,5 cm silné plátky. Směs chvíli opékáme. Až se hezky osmahne, tak ji podlijeme vývarem, osolíme, dochutíme worcesterskou omáčkou, můžeme i trochou houbové omáčky. Dusíme, až je maso měkké. Na závěr upravíme množství a hustotu omáčky přilitím vývaru, ve kterém rozmícháme trochu hladké mouky.
Jako přílohu volíme například brambory vařené ve slupce a restované na vyškvařeném špeku s česnekovou trávou, nebo mladou cibulkou.
Dobrou chuť.
Vyhledávání
Foto dne
Pepřenky

Jak si připravíte tuto pochoutku se dozvíte v dnešním článku.

Krátce ...
- 9.11.2014
Dlouhodobé užívání analgetik na bolavé klouby může způsobit i závažné zdravotní problémy
Podle odborníků analgetika každodenně užívá... (celý text)- 8.11.2014
6 nejčastějších příčin şişli escort nedostatku vitaminu
Ümraniye Escort ile karsılasın, Bu... (celý text)- 7.11.2014
10 příznaků Alzheimerovy choroby
Eğer isterseniz harika sex için şişli escort... (celý text)

© Copyright občanské sdružení První krok 2002 - 2023 a dodavatelé obsahu |
webmaster: admin@prvnikrok.cz