Svátky

Dobré ráno,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JEAN-PAUL BELMONDO
Dáma je dámou, když ví, co nesmí znát, ačkoliv to zná. 

Otázka č.400

Dobrý den,
To mě hluboce mrzí, že něčím takovým procházíte. Musí to být nesmírně úporné, zvlášť když tomu čelíte každý den, nikdy nevíte kdy a/nebo odkud to přiletí a na obzoru není výhled na změnu. Taková situace je pro psychiku nejnáročnější. Píšete, že chodíte dva měsíce s nechutí do práce a trnete co přijde. Vzhledem k tomu, že Váš nadřízený o tom nechce slyšet a dokonce se zastává vedoucí, tak není realistické z jeho strany očekávat spravedlnost, o opoře či pomoci ani nemluvě. To je smutné. Pokud situaci nelze touto cestou ovlivnit, zůstává otázka, jestli Vám to za to stojí, jestli není lepší hledat si místo jinde, i když ona se nějaká ta hyena najde leckde. Situaci samozřejmě komplikuje fakt, že se s manželem snažíte o miminko. Předpokládám, že máte v zaměstnání smlouvu na dobu neurčitou a počítáte s tím, že odtam odejdete na mateřskou. Při rozhodování co dál je důležité zvážit skutečnost, že vysoká míra stresu, kterou díky aktuální situaci prožíváte, negativně ovlivňuje Vaši šanci otěhotnět. K tomu, aby žena otěhotněla, je důležité být mimo jiné i v psychické pohodě.
Jsou dvě základní varianty – odejít nebo zůstat a nějak to vydržet (v nejlepším případě bez újmy na zdraví). V případě setrvání bych doporučovala natrénovat asertivní techniky (lze natrénovat např. pod vedením psychologa), pravidelně aktivně odbourávat stres a napětí (např. sportovat a denně provádět nějakou relaxační techniku) a případně pouštět do oběhu některé vybrané informace o Vašem zdravotním stavu a čím procházíte. Snad se i z důvodu přežití zapojit alespoň okrajově do drbání, protože jinak se podle pravidla „kdo nejde s námi, jde proti nám“ budete stávat terčem pomluv Vy. Zůstává otázka co je pro Vás přijatelné.
Při rozhodování je dobré si pod jednotlivé varianty do sloupců sepsat všechna pro a proti, které Vás napadnou. Pomůže Vám to lépe se zorientovat. Také si o tom promluvte s manželem.
Přeji Vám ať najdete pro Vás šťastné řešení. Mgr. Radmila Fajtová

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..