Stránky jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Národního plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením
Přihlásit se
23. duben 2014
Svátek má Vojtěch

Citát

Miluji život, protože mi dal tebe. Miluji tebe, protože jsi můj život.
Neznámý autor

Lidské tělo

Nechat se vyšetřit?!?

Některá vyšetření nejsou rozhodně jednoduchá. Proto ani odpověď není zcela jednoznačná. Obecně... více

Cestování

Do Norska za rybolovem 16 - strava v Norsku nejsou jen ryby

Norská kuchyně by mohla někomu připadat fádní a bez výraznějších chutí. V minimální míře využívá... více

Kalendárium

 
23. 4.
Světový den knihy a vydavatelských práv
26. 4.
Světový den duševního vlastnictví
Zobrazit další datumy v kalendáriu

Infomateriály

 

Rybí polévka – na způsob haláslé

Rybí polévka – na způsob haláslé Přiměřené množství rybího masa bez kostí nakrájeného na kusy (raději více). Ryba může být jakákoli, počítáme s charakteristickou chutí, kapr, makrela na obrázcích je mražená treska.
1/2 sáčku gulášového koření
1/2 sáčku mleté sladké papriky
jedna nebo dvě cibule
Zelené nebo žluté fazolové lusky popř. na větší kousky nakrájená silnostěnná paprika nebo mražená kukuřice či mražený hrášek. Nebo směs některých těchto surovin - zkrátka co dům dá.
1 lžička rajčatového prášku, nebo lžíce rajského protlaku, či trocha kečupu.
1 lžička solamylu namočeného v 1 dl vody.
2 lžíce olivového oleje.
Kdo může, neprohloupí s 2 stroužky česneku na tenké plátky nakrájenými.
---
Na oleji osmažím do tmavšího zlatova nakrájenou cibuli. Na ni vložím rybí maso a zasypu jej kořením a paprikou. Rychle promíchnu a přidám zeleninu. Když použiji mražený hrášek nebo kukuřici, tak to dávám, až je maso skoro hotové.
Nechám vše jen lehounce osmahnout, mražená ryba pustí dostatek vody, tak nechám jen mírně vyvařit, zaliji studenou vodou a přidám rajčatový přípravek. Pozor - už nemíchám, rozdrolilo by se maso. Vařím asi 7 minut, potom přidám namočený solamyl. Jak polévka začne znovu vařit, tak je hotová. Vypnu sporák, naliji a jím.
Dobrou chuť.
Pozor! Málo solím, gulášové koření bývá dost slané.
Kategorie: recepty
Jaroslav Drábek
Publikováno: 16.10.2006
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé

Vyhledávání

 


Foto dne

 
NORSKONORSKO
Jakoby z jiné planety.... i takovou to krásu uvidíte v Norsku.

Trénuj mozek

Krátce ...

 
dnes

Problémy se spánkem: Jak je zahnat nadobro?

Už dvě hodiny se převalujete na posteli, obracíte... (celý text)
22.4.2014

Význam bílkovin v naší stravě

Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi... (celý text)
21.4.2014

Alergie? Zaměřte se na zdraví jater

Praha - Duben je pro naše zdraví jedním z... (celý text)
Zobrazit další­ zprávy