Stránky jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Národního plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením
Přihlásit se
24. září 2014
Svátek má Jaromír

Citát

Zlo, které o sobě ví, je méně hrozné a blíže uzdravení než zlo páchané bezděky. 
CHARLES PIERRE BAUDELAIRE

Lidské tělo

Úraz hlavy, umělý spánek

Úraz hlavy může způsobit bezvědomí sám. Existuje ale takzvaný umělý spánek. To lékaři schválně... více

Cestování

Šerák - Keprník

Šerák – Keprník je nejstarší rezervací na Moravě. Byla vyhlášená rodem Lichtenštejnů v roce 1904 na... více

Kalendárium

 
24. 9.
Mezinárodní den neslyšících
27. 9.
Světový den cestovního ruchu
Zobrazit další datumy v kalendáriu

Infomateriály

 

Rybí polévka – na způsob haláslé

Rybí polévka – na způsob haláslé Přiměřené množství rybího masa bez kostí nakrájeného na kusy (raději více). Ryba může být jakákoli, počítáme s charakteristickou chutí, kapr, makrela na obrázcích je mražená treska.
1/2 sáčku gulášového koření
1/2 sáčku mleté sladké papriky
jedna nebo dvě cibule
Zelené nebo žluté fazolové lusky popř. na větší kousky nakrájená silnostěnná paprika nebo mražená kukuřice či mražený hrášek. Nebo směs některých těchto surovin - zkrátka co dům dá.
1 lžička rajčatového prášku, nebo lžíce rajského protlaku, či trocha kečupu.
1 lžička solamylu namočeného v 1 dl vody.
2 lžíce olivového oleje.
Kdo může, neprohloupí s 2 stroužky česneku na tenké plátky nakrájenými.
---
Na oleji osmažím do tmavšího zlatova nakrájenou cibuli. Na ni vložím rybí maso a zasypu jej kořením a paprikou. Rychle promíchnu a přidám zeleninu. Když použiji mražený hrášek nebo kukuřici, tak to dávám, až je maso skoro hotové.
Nechám vše jen lehounce osmahnout, mražená ryba pustí dostatek vody, tak nechám jen mírně vyvařit, zaliji studenou vodou a přidám rajčatový přípravek. Pozor - už nemíchám, rozdrolilo by se maso. Vařím asi 7 minut, potom přidám namočený solamyl. Jak polévka začne znovu vařit, tak je hotová. Vypnu sporák, naliji a jím.
Dobrou chuť.
Pozor! Málo solím, gulášové koření bývá dost slané.
Kategorie: recepty
Jaroslav Drábek
Publikováno: 16.10.2006
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé

Vyhledávání

 


Foto dne

 
AčokčaAčokča
Ačokča, lidově také zvaná korila, je liána původem z Jižní a Střední Ameriky.

Trénuj mozek

Krátce ...

 
23.9.2014

Malá operace pomůže ženám od samovolného úniku moči

S mimovolným únikem moči, který trápí asi... (celý text)
22.9.2014

Nejlepší rostlinné zdroje bílkovin a kolik bílkovin potřebujete

Jeden z nejvíce všudypřítomných mýtů je... (celý text)
21.9.2014

Neplodnost - dárcovství vajíček a spermií jako řešení

Problém s neplodností řeší v dnešní době stále... (celý text)
Zobrazit další­ zprávy