Stránky jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Národního plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením
Přihlásit se
24. červenec 2014
Svátek má Kristýna

Citát

Dobrý princip zplodil řád, světlo, muže; a princip zlý stvořil chaos, temnotu a ženy.
PYTHAGORAS ZE SÁMU

Lidské tělo

PNS, jeho stavba a funkce.

Čtete dobře. To není mnohým dobře známý PMS. Ani nemám na mysli "První novinovou službu". Je to... více

Cestování

Tip na výlet - zámek Lednice

Dalším místem, které navštívíme na cestách po Lednicko Valtickém areálu musí bát jeden z... více

Kalendárium

 
6. 8.
Světový den boje za zákaz jaderných zbrani
9. 8.
Mezinárodní den původních obyvatel světa
Zobrazit další datumy v kalendáriu

Infomateriály

 

Rybí polévka – na způsob haláslé

Rybí polévka – na způsob haláslé Přiměřené množství rybího masa bez kostí nakrájeného na kusy (raději více). Ryba může být jakákoli, počítáme s charakteristickou chutí, kapr, makrela na obrázcích je mražená treska.
1/2 sáčku gulášového koření
1/2 sáčku mleté sladké papriky
jedna nebo dvě cibule
Zelené nebo žluté fazolové lusky popř. na větší kousky nakrájená silnostěnná paprika nebo mražená kukuřice či mražený hrášek. Nebo směs některých těchto surovin - zkrátka co dům dá.
1 lžička rajčatového prášku, nebo lžíce rajského protlaku, či trocha kečupu.
1 lžička solamylu namočeného v 1 dl vody.
2 lžíce olivového oleje.
Kdo může, neprohloupí s 2 stroužky česneku na tenké plátky nakrájenými.
---
Na oleji osmažím do tmavšího zlatova nakrájenou cibuli. Na ni vložím rybí maso a zasypu jej kořením a paprikou. Rychle promíchnu a přidám zeleninu. Když použiji mražený hrášek nebo kukuřici, tak to dávám, až je maso skoro hotové.
Nechám vše jen lehounce osmahnout, mražená ryba pustí dostatek vody, tak nechám jen mírně vyvařit, zaliji studenou vodou a přidám rajčatový přípravek. Pozor - už nemíchám, rozdrolilo by se maso. Vařím asi 7 minut, potom přidám namočený solamyl. Jak polévka začne znovu vařit, tak je hotová. Vypnu sporák, naliji a jím.
Dobrou chuť.
Pozor! Málo solím, gulášové koření bývá dost slané.
Kategorie: recepty
Jaroslav Drábek
Publikováno: 16.10.2006
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé

Vyhledávání

 


Foto dne

 
NORSKONORSKO
Tímto obrázkem se vracíme k putování po této krásné zemi. Na další pokračování se můžete těšit po prázdninách.

Trénuj mozek

Krátce ...

 
dnes

Jak odjet na dovolenou bez obav o váš dům či byt

Chystáte se na krátkou letní dovolenou nebo... (celý text)
23.7.2014

8 pravidel pro zdravý život

8 obyčejných, ale velmi prospěšných pravidel pro... (celý text)
22.7.2014

Jak zůstat fit i v pokročilejším věku

S přibývajícím věkem roste riziko zdravotních... (celý text)
Zobrazit další­ zprávy