Stránky jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Národního plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením
Přihlásit se
21. duben 2014
Svátek má Alexandra

Citát

Každá láska je vlastně velké sobectví. Dokladem toho sobectví je její tajemství a její žárlivost.
EUGÉNE DELACROIX

Lidské tělo

Vyšetření a jejich význam

Jak jste se mohli dozvědět v mém malém seriálu o lidském těle, tak není zcela jednoduché. Mnohé... více

Cestování

Do Norska za rybolovem 16 - strava v Norsku nejsou jen ryby

Norská kuchyně by mohla někomu připadat fádní a bez výraznějších chutí. V minimální míře využívá... více

Kalendárium

 
22. 4.
Evropský den akcí proti rasismu
Den Země
Zobrazit další datumy v kalendáriu

Infomateriály

 

Rybí polévka – na způsob haláslé

Rybí polévka – na způsob haláslé Přiměřené množství rybího masa bez kostí nakrájeného na kusy (raději více). Ryba může být jakákoli, počítáme s charakteristickou chutí, kapr, makrela na obrázcích je mražená treska.
1/2 sáčku gulášového koření
1/2 sáčku mleté sladké papriky
jedna nebo dvě cibule
Zelené nebo žluté fazolové lusky popř. na větší kousky nakrájená silnostěnná paprika nebo mražená kukuřice či mražený hrášek. Nebo směs některých těchto surovin - zkrátka co dům dá.
1 lžička rajčatového prášku, nebo lžíce rajského protlaku, či trocha kečupu.
1 lžička solamylu namočeného v 1 dl vody.
2 lžíce olivového oleje.
Kdo může, neprohloupí s 2 stroužky česneku na tenké plátky nakrájenými.
---
Na oleji osmažím do tmavšího zlatova nakrájenou cibuli. Na ni vložím rybí maso a zasypu jej kořením a paprikou. Rychle promíchnu a přidám zeleninu. Když použiji mražený hrášek nebo kukuřici, tak to dávám, až je maso skoro hotové.
Nechám vše jen lehounce osmahnout, mražená ryba pustí dostatek vody, tak nechám jen mírně vyvařit, zaliji studenou vodou a přidám rajčatový přípravek. Pozor - už nemíchám, rozdrolilo by se maso. Vařím asi 7 minut, potom přidám namočený solamyl. Jak polévka začne znovu vařit, tak je hotová. Vypnu sporák, naliji a jím.
Dobrou chuť.
Pozor! Málo solím, gulášové koření bývá dost slané.
Kategorie: recepty
Jaroslav Drábek
Publikováno: 16.10.2006
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé
Rybí polévka – na způsob haláslé

Vyhledávání

 


Foto dne

 
NORSKONORSKO
Trochu pošmourná, ale okouzlující norská příroda

Trénuj mozek

Krátce ...

 
20.4.2014

Jak se slaví Velikonoce ve světě?

Velikonoce jsou významným křesťanským svátkem... (celý text)
19.4.2014

Mýty o zraku. Zlepšuje mrkev opravdu zrak?

O mrkvi se dlouho traduje, že zlepšuje zrak - je... (celý text)
18.4.2014

Co všechno ovlivňuje výši výživného na děti

Výživné na děti je často noční můrou českých... (celý text)
Zobrazit další­ zprávy